Carlo Ancelotti potvrdio: "Ostajem trener Real Madrida"
Carlo Ancelotti odbavio je razgovore s Florentinom Perezom i ostaje u klubu do ljeta 2024. (Foto: EPA)

Nakon razgovora s rukovodstvom kluba

Carlo Ancelotti potvrdio: "Ostajem trener Real Madrida"

Midhat Šljivak

Madridski Real sutra na Mestalli igra meč 35. kola španske La Lige protiv domaće Valencije. U ovaj susret Kraljevi ulaze nakon eliminacije iz Lige prvaka od Manchester Cityja, no Carlo Ancelotti uvjerava sve da će do kraja sezone klub igrati ozbiljno. Također, na press konferenciji pred ovaj meč govorio je o svom poslu i potvrdio je da ostaje trener do isteka ugovora.

Carlo Ancelotti još je jednom govorio o budućnosti u Real Madridu i ponovio je ono što je i hiljadu puta ranije - Ostat će na klupi Kraljeva do isteka ugovora u junu 2024. godine.

"Po mom mišljenju ovo je bila dobra sezona. Naravno da je moglo bolje. Nismo zadovoljni plasmanom u La Ligi", rekao je italijanski stručnjak i nastavio je:

"Naredne sezone ću biti iznimno motivisan. Cijeli svijet zna da imam ugovor do juna 2024. godine. Svi znaju da ga želim dovršiti do kraja. Razgovarao sam s predsjednikom i on je izrazio veliku podršku i dao mi je maksimalno povjerenje. Klub mi je saopštio da ostajem do isteka ugovora", istakao je Ancelotti.

Iako Real Madrid nema za šta više igrati u prvenstvu, Ancelotti želi da ekipa završi sezonu na pozitivan način.

"Imamo sve igrače na raspolaganju. Prethodne dane smo iskoristili za odmor i saa želimo završiti sezonu na pravi način. Najboljih 11 će izaći na teren."

Oglasi

Govorio je trener kraljevskog kluba o kritikama prema Karimu Benzemi i dovođenju napadačkog pojačanja u ljetnom prijelaznom roku.

"Kritike na račun Benzeme su glupost. Nije on jedini odigrao loš meč protiv Manchester Cityja.. Novi napadač? Nije vrijeme ni mjesto da govorimo o tome. O tome ćemo na kraju sezone".

Real Madrid je na četiri kola prije kraja prvenstva na drugoj poziciji u La Ligi. Kraljevi su osvojili 71 bod, a titulu prvaka iz prošle sezone prepustili su Barceloni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, nije tim Carla Ancelottija uspio odbraniti ni trofej Lige prvaka. Morali su se zadovoljiti trofejom Kupa Kralja, evropskim Superkupom i Svjetskim klupskim prvenstvom.

Planovi za narednu sezonu su veliki. Ancelotti želi u velikom stilu otići iz kluba i krenut će na sve moguće trofeje u vjerovatno posljednjoj trenerskoj sezoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
PREŽVAKAČ !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi