Nevjerovatan podatak

Llull je protiv Olympiakosa postigao samo dva poena, ona pobjednička!

Esmer Oštraković

Košarkaši Real Madrida u nevjerovatnoj završnici uspjeli su ostvariti pobjedu protiv Olympiakosa sa 79:78 i tako osvojiti naslov prvaka Evrope.

Sjajnu utakmicu odigrala su ova dva protivnika, a na kraju je do pobjede stigao velikan iz Madrida i na taj naičn došli su do 11. trofeja u historiji kluba.

Ono što je posebno na ovoj utakmici jeste da je pobjedu Real Madridu donio Sergio Llull koji je nekoliko sekundi prije kraja pogodio za 79:78.

Naime, Llull nije postigao niti jedan poen u toku utakmice i ta pobjednička dva poena su njegov jedini doprinos na ovoj utakmici. Zaista nevjerovatno.

Kada je riječ o toku utakmice izjednačena košarka igrala se u uvodnim minutama. Prvu ozbiljniju razliku pravi Olympiakos koji na krilima Sache Vezenkova pravi seriju od 15-3 i dolazi na 12 poena prednosti u prvoj dionici, 24:12.

Olympiakos je imao prednost do sredine druge dionice, da bi Real potom novom serijom od 7:0 nakon dugo vremena došao do prednosti, 31:29.

Potom se igralo koš za koš, Real u finišu prvog poluvremena u jednom trenutku odlazi na pet poena prednosti, ali na odmor se odlazi neriješenim rezultatom 45:45.

Grčki velikan je održavao prednost i u posljednjoj dionici. Dominirao je čudesni Sasha Vezenkov, imao je podršku u Canaanu i Mckissicu, ali Real je konstantno bio blizu i ušlo se u veoma uzbudljive posljednje sekunde.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trojkom Sergija Rodrigueza Real dolazi na minus jedan 78:77, Olympiakos potom promašuje napad i Realu je ostalo 10 sekundi da pokuša poentirati za vodstvo ili pobjedu.

U tome su i uspjeli. Sergio Lllul pogađa za 79:78 i Olympiakosu su ostale tri sekunde da poentira za pobjedu. Nisu uspjeli i Real osvaja 11. titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.