Kukavički potez Barcelone, svima je jasno zašto kući iz Kaunasa odlaze nekoliko sati ranije

Ne žele ostati na finalu

Kukavički potez Barcelone, svima je jasno zašto kući iz Kaunasa odlaze nekoliko sati ranije

E. Škorić

Prethodno je tim Barcelone planirao poletjeti oko 1 ujutro iz Kaunasa, ali je došlo do promjene plana i umjesto toga, odlazi kući odmah nakon utakmice za treće mjesto.

Dok se Barcelona borila za treće mjesto s Monacom, stigla je vijest da su čelnici katalonskog kluba odlučili da promijene svoj prethodni plan, te da ranije napuste Kaunas.

Jasno je, naravno, da žele da izbjegnu finalni meč u kojem ne nastupaju, a tamo se nalaze njihovi ljuti rivali iz Madrida, košarkaši Reala, koji će od 19 sati igrati za titulu protiv grčkog Olympiakosa.

Odluka je pala nakon polufinala u petak. U početku je organizacija planirala da se let iz Kaunasa dogodi iza ponoći oko 1 ujutro po lokalnom vremenu, ali sada im to već "nema smisla".

Ovo je treći Final Four Eurolige za Barcelonu i treći uzastopni koji će završiti bez naslova s drugim i trećim mjestima u godinama prije.

"Za mene je to veliko razočarenje", rekao je trener Sarunas Jasikevicius na press konferenciji nakon utakmice.

Oglasi

Unatoč manjku uspjeha u posljednje vrijeme, Barcin tehnički direktor Juan Carlos Navarro i dalje razmatra Sarasa kao opciju da bude trener ekipe u nadolazećoj sezoni.

Barcelona je danas odigrala meč za treće mjesto, ali je bila jako slaba te je poražena rezultatom 78:66. 

Mnogi smatraju da je nesportski potez Barcelone da ode prije finala završnog turnira Eurolige i da se svakako trebala naći tamo, bez obzira što je ispala u polufinalu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećmo, Real je u petak navečer sa 78:66 savladao Barcu i naš Džanan Musa večeras želi da osvoji svoju prvu Euroligu, što bi zaista bila velika stvar.

U redovima Reala ponovo je prvo ime bio nevjerovatni Edy Tavares sa double-double učinkom. Tavares je susret završio sa 20 poena i 15 skokova. Odličan je bio i Rodrugez sa 12 ubačenih poena i četiri sjajne asistencije. Naš Džanan Musa je polufinalni duel Eurolige okončao sa učinkom od sedam poena, dva skoka i dvije asistencije za 20 minuta na parketu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659566597
Ovaj bjedo bjedni od trenera mi ide na onu stvar vise nego andola
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi