Musemić ne može na klupu na Koševu

Ko propušta posljednje kolo Premijer lige: Problemi za Željezničar, Posušje, Velež, Tuzlu City...

Samir Mlaćo

Nikada uzbudljivija završnica u Premijer ligi naše zemlje.  Traži se četvrti putnik za Evropu, a velika je borba i za opstanak.

FK Leotar je u najtežoj situaciji kada je u pitanju donji donio, ali strahuju i Posušje, Sloboda, Igman, Tuzla City...

U borbi za Evropu Željezničar ima dva boda prednosti nad Širokim Brijegom, a oba tima gostuju u posljednjem kolu. U međusobnom duelu dva tima su izjednačena pa se gleda i gol razlika koja je za sada na strani Željezničara.

Široki Brijeg mora slaviti u Trebinju, a onda pratiti dešavanja sa Tušnja.

Svi susreti igraju se u nedjelju 28.05. od 17 sati, a za veliki broj nogometaša sezona je završena. Radi se o problemima sa kartonima, a među suspendovanim je i jedan trener.

HŠK Zrinjski će na megdan Tuzli City bez Tomislava Kiša i Franka Sabljića, dok će Tuzlacima nedostajati Huso Karjašević, Dino Ćorić i Nebojša Gavrić.

Velež putuje na megdan Posušju bez Ede Vehabovića, Tina Blaža Lauša i Omara Pršeša, a domaćinu Jovan Vladimir Pavlović i Toni Jović.

Željezničaru će u Tuzli nedostajati Nedim Mekić, a Širokom Brijegu u Trebinju Di Mateo Lovrić.

Sarajevo dočekuje Igman bez Muharema Trake, a Igman će biti bez Husrefa Musemića koji je dobio treći žuti karton i neće moći sa klupe voditi svoj sadašnji tim protiv bivšeg.

Sloga iz Doboja će dočekati Borac bez Nikola Popare i Ivana Đorića.

Kako god, nema sumnje da nas očekuje itekako zanimljivo posljednje s obzirom na dosta upitnika za važne pozicije.

Parovi 33. kola Premijer lige:

FK Sarajevo - FK Igman

HŠK Posušje - FK Velež

FK Sloboda - FK Željezničar

FK Sloga - FK Borac

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar - NK Široki Brijeg

FK Tuzla City - NK Široki Brijeg

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.