Bašić: Nije bitan moj status, bitan je Željo i navijači!

Plavi na pragu Evrope

Bašić: Nije bitan moj status, bitan je Željo i navijači!

Samir Mlaćo

FK Željezničar je danas upisao tri vrijedna boda protiv Posušja.

Bilo je 3:0, a nakon prvog dijela bilo je 0:0 i Plavi su strahovali.

Svoje viđenje meča dao je Nermin Bašić, šef struke Željezničara.

“Teška utakmica, pogotovo poslije derbija. Nervozno smo ušli u utakmicu, ali opet imali prilika. Kompaktni su gosti, moćni, te su nam uzeli neke prostore koje nismo mislili da će uzeti. Dominirali smo u nastavku, previše smo imali šansi i bojao sam se da nećemo možda zabiti.

Imali smo dva napadača danas, dva ofanzivna vezna, te sam ubijeđen da to možemo sprovesti u djelo. Krenuli smo na sve ili ništa i to daje nadu da možemo i zadnje kolo odigrati dobro. Hvala navijačima, ovo treba doživjeti.

Posušje zaslužuje opstanak, gospodski su klub, pokazali su se i danas sjajno“, rekao je Bašić.

Oglasi

Dao je šansu od prve minute ofanzivcu Hodžiću, te kazao da je vjerovao u njega.

“Na kraju je ispalo ok. Kod mene nema manje bitnih ili ne, znam najbolje kako ko radi na treningu i kako živi pored terena, treninga, itd.,“.

Plavi nastavljaju borbu za Evropu. Preostao je meč sa Slobodom.

“Nije mi drago što je Sloboda u toj situaciji. Živio sam u Tuzli, znam šta je Sloboda. Biće teška utakmica, biće svega, treba biti spreman na sve. Treba se prvo dobro odmoriti, nasmijati se i spremati se za dalje. Ova ekipa je izgubila pet utakmica i ovako se vrati, to pokazuje da imamo karakter. “.

Govorio je i o svom statusu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Moj status nije bitan, bitan je Željo i ovi nevjerovatni navijači. Ne mora se o meni pričati, neka se priča o pobjedi“, dodao je Bašić.

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Buši lopte!!!!
4 3
vuckobih
Očekivao sam da će Klovan imati neki komentar o suđenju ali se nije pojavio vjerovatno negdje buši lopte.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi