Zove zvijezdu Bayerna da dođe u Barcelonu

Lewandowski postaje najomraženija osoba u Minhenu, uradio je ono što Bavarci nikada ne praštaju!

Endin Čaušević

Robert Lewandowski prošlog ljeta izazvao je bijes navijača Bayerna kada je zatražio transfer u Barcelonu, no španski mediji pišu da bi im Poljak mogao zadati novi udarac jer je počeo javno pozivati zvijezdu Bavaraca da pristane na transfer i priključi mu se u katalonskom klubu.

Lewandowski je nakon osam godina odlučio da napusti Bayern i potraži novi izazov u karijeri nakon što je s Bavarcima osvojio sve što je mogao.

Odlučio se za Barcelonu, a na kraju je morao da postavlja ultimatum čelnicima kluba kako bi ga pustili da ide. To se navijačima Bayerna baš i nije svidjelo jer smatraju da Lewandowski nije bio korektan prema klubu u kojem se proslavio.

Poljak pored svega što je uradio u dresu Bayerna navijačima nije ostao u lijepom sjećanju baš zbog odlaska u Barcelonu, a čini se da bi sada Lewandowski mogao postati i najomraženija ličnost u Minhenu.

Španski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Joshua Kimmich odlučan da napusti Bayern ovog ljeta i da je Barcelona jedna od mogućih destinacija za njemačkog reprezentativca.

Takve špekulacije očito su došle i do Lewandowskog koji je javno odlučio da pozove Kimmicha da prihvati ponudu Barcelone i da takvim izborom sigurno neće pogriješiti.

"Poručio bih Joshui Kimmichu da bi mu se transfer u Barcelonu itekako isplatio. Ovdje je atmosfera drugačija, posebna. Bayern i Barca su dva velika kluba, ali je ovdje sve drugačije. Jezik, svakodnevni život, iskustvo, izazovi... Apsolutno sve", rekao je Lewandowski.

U Barceloni smatraju da bi Kimmich bio idealna zamjena za Sergija Busquetsa koji je odlučio na kraju sezone da napusti klub nakon što mu istekne ugovor.

Kataloncima u prilog ide i ne baš sjajna situacija u Bayernu koji bi mogao ostati bez trofeja ove sezone što je ogroman udarac. I u Minhenu se na ljeto spremaju velike promjene, a čini se da bi Kimmich mogao biti jedan od igrača koji će spakovati kofere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 28-godišnjak s Bayernom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a špekuliše se da je Barcelona za njega voljna platiti oko 50 miliona eura.

Pored toga što igra na poziciji defanzivnog veznog dodatni plus za Barcu je što Kimmich može igrati i desnog beka što je pozicija koja je čini se "rak rana" Katalonaca već nekoliko godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.