Sudija Aytekin se čuo u pozadini Mullerovog intervjua: "To što on govori sa 180 kila je s*anje!"

Nije znao da je 'u eteru'

Sudija Aytekin se čuo u pozadini Mullerovog intervjua: "To što on govori sa 180 kila je s*anje!"

Edmir Škorić

Nakon utakmice Bayern - Leipzig (1:3) u subotu u 33. kolu njemačke Bundeslige, Thomas Muller je govorio pred njemačkim novinarima u Mix zoni, ali se u pozadini čuo glavni sudija utakmice Deniz Aytekin.

Bayern je jučer vodio sa 1:0, na kraju izgubio i možda ostao bez titule jer Borussia Dortmund danas u Augsburgu ima jako dobru šansu da preuzme vrh tabele i da u 34. kolu na domaćem terenu protiv Mainza igra za naslov prvaka.

U Bayernu igrači nisu djelovali pretjerano razočarani unatoč neočekivanom porazu od Leipziga. Neki od njih uobičajeno su davali izjave u Mix zoni, a medijima se obraćao i iskusni Muller.

Upravo tada se u pozadini mogao čuti njemačku sudija Aytekin koji je shvatio da je kritikovan tokom prenosa utakmice na TV-u.

Razlog ovakvog tona bio je Manuel Gräfe, bivši njemački sudija, a sada televizijski analitičar, koji je kritikovao Aytekina zbog držanja Amadoua Haidare, igrača Leipziga, nad Leonom Goretzkom prije izjednačenja na 1:1. Sudija to nije smatrao faulom i dopustio je nastavak napada koji je završio golom Laimera.

“Manuel Gräfe sjedi u Berlinu sa svojih 180 kilograma i govori ovo s*anje! Postajem umoran. To je ludost", riječi su Aytekina koje su Mullera ostavile u nevjerici. "A sada bih ja trebao istupiti i reći neko s*anje o otimanju. Ludo je! Nema to veze sa sportom. Utakmicu su odlučili igrači", govorio je Aytekin, koji nije znao da je "u eteru".

Oglasi

Idući dan Aytekin je pognuo glavu i javno se izvinio: “Želio bih se izviniti za svoje riječi. Bilo je pretjerano. Nakon utakmice otišli smo u svlačionicu i bili sretni što smo izdržali ovu važnu utakmicu bez ikakvih pogrešaka. Zatim je neko pokucao na vrata i ZDF (njemački televizijski kanal) je želio intervju jer je prethodno Gräfe rekao da je vidio dvije greške. Samo sam se naljutio i emocije su me svladale", zaključio je jedan od najboljih njemačkih sudija.

Aytekin je znao biti u centru pažnje, ali dojam je da je jučer dosta dobro odsudio utakmicu i da je Bayern jednostavno izgubio jer je griješio i nije bio na svom nivou, a ne zato što je možda neko "pogurao" goste i htio da napravi promjenu na vrhu.

Sada je fokus u Njemačkoj na meč Augsburga i Borussije Dortmund, jer bi to moglo da odluči pitanje prvaka. Borussia ako pobijedi, imat će sve u svojim rukama, a u slučaju kiksa, Bayern ostaje lider.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci će u zadnjem kolu gostovati u Koelnu, dok će Borussia imati uslovno rečeno lakši zadatak jer će ugostiti rasterećeni Mainz, dok se Jarčevi i dalje bore za plasman u Evropu. U svakom slučaju, i dalje je sve otvoreno u Bundesligi, a jedino za sada je poznato da je Hertha ispala u 2. ligu.

Bivši njemački prvak je jučer u Berlinu odigrao 1:1 sa Bochumom primivši gol u 94. minuti, što je na kraju dovelo do tragedije i ispadanja u Cvajtu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi