Oglasio se na Instagramu

Ni Renan Oliveira nije ostao imun na ono što se jučer desilo Viniciusu, sunarodnjaku poslao poruku

Endin Čaušević

Renan Oliveira zablistao je jučer u dresu Sarajeva u pobjedi protiv Veleža jer je zabio hat-trick, no u centru pažnje našla se objava brazilskog napadača nakon utakmice Valencia - Real Madrid, a putem Instagrama pružio je podršku svom sunarodnjaku Viniciusu Junioru.

Oliveira je u Sarajevo stigao početkom januara iz ukrajinskog kluba Kolos Kovalivka i pokazao se kao veliko pojačanje u drugom dijelu sezone.

Jučer je briljirao u pobjedi bordo kluba protiv Veleža jer je zabio hat-trick i došao već do brojke od devet postignutih golova na 13 odigranih mečeva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Međutim, pored odlične partije u Mostaru u centru pažnje bila je Renanova objava vezana za Viniciusa Juniora koji je sinoć dobio gnusne rasističke uvrede na stadionu Mestalla tokom utakmice Valencije i Real Madrida.

Vinicius je dobio crveni karton u sudijskoj nadoknadi zbog okršaja s igračima Valencije, no navijači ovog kluba su tek priča za sebe.

Brazilac je bio konstantno meta rasističkih uvreda i u jednom trenutku je čak pokazao prema dvojici navijača koji su ga nazivali majmunom. Dešavanja na Mestalli su u centru pažnje i podigla su dosta prašine, a mnogi su stali u Viniciusovu odbranu.

Među njima je i napadač Sarajeva koji se oglasio na Instagramu kada je vidio kakvu torturu je doživoo njegov sunarodnjak u jučerašnjoj utakmici La Lige.

"Ovo više ne možemo prihvatiti, ne radi se samo o fudbalu već i o ljudskom biću. Stop rasizmu", jasna je poruka koju je na svom Instagram storyju objavio napadač Sarajeva.

Oliveira je ponikao u dresu brazilskog Sao Bernarda, a u dosadašnjoj karijeri igrao je još za Mosta FC, San Gwann, PFC Lviv, Gil Vicente, Kolos Kovalivka i Žalgiris.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Brazilac je sa Sarajevom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i pokazao se kao veliko pojačanje. Prvi dio sezone igrao je u Žalgirusu kao posuđen igrač ukrajinskog Kolosa. U Litvaniji je na 29 mečeva postigao 17 golova.

Oliveira je u Litvaniji bio i najbolji strijelac, te je sa Žalgirisom uspio da osvoji duplu krunu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.