Radović uzeo harmoniku i napravio pravi lom, igrači Sarajeva nisu žalili kada su ga "zakitili"

Fešta bordo tima nakon plasmana u Evropu

Radović uzeo harmoniku i napravio pravi lom, igrači Sarajeva nisu žalili kada su ga "zakitili"

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva jučerašnjom pobjedom na stadionu Rođeni protiv Veleža osigurali su plasman u Evropu kolo prije kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bordo tim je znao kako da proslavi ovaj uspjeh, a hit večeri bio je kada je Slaviša Radović uzeo harmoniku i napravio pravi lom.

Bordo klub je u fantastičnoj utakmici koju smo gledali u Mostaru uspjeli da pobijede Velež sa 5:3. Ovom pobjedom Sarajevo je osiguralo plasman u Evropu što je bilo glavni cilj kluba s Koševa pred početak drugog dijela sezone.

U Mostaru smo gledali zaista pravi spektakl i vidjeli čak osam golova, a na kraju gosti s Koševa uspjeli su zasluženo da slave.

Hat-trick postigao je sjajni Renan Oliveira, dok su se u listu strijelaca za gostujući tim upisali još Dal Varešanović i Almedin Ziljkić. Golove za Velež postigli su Nemanja Anđušić, Nermin Haskić i Dževad Sijamija.

Nakon velike pobjede na stadionu Rođeni igrači Sarajeva znali su kako da proslave veliki uspjeh i plasman u Evropu.

Napravili su pravu feštu sinoć i maksimalno se opustili, te je bilo jasno da je igračima, ali i stručnom štabu pao veliki teret s leđa nakon što su ispunili cilj koji su čelnici kluba zacrtali ispred njih.

Oglasi

No, zvijezda večeri bio je lijevi bek Sarajeva, Slaviša Radović, koji je pokazao da nije talentovan samo za fudbal već i za muziku.

Radović je u jednom trenutku uzeo harmoniku i zasvirao, a njegovi saigrači i treneri nisu žalili kada je bakšiš u pitanju i "zakitili" su iskusnog igrača kao da je profesionalac kada je muzika u pitanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

To najbolje pokazuje kakva atmosfera vlada u svlačionici Sarajeva i koliko je Mirza Varešanović uspio da stvori "pravu hemiju" među igračima što je na kraju sigurno i doprinijelo da ostvare svoj cilj i plasiraju se u Evropu.

Sarajevo do kraja sezone ima još jednu utakmicu u okviru 33. kola Premijer lige kada će za vikend pred svojim navijačima dočekati Igman.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Ovo što je Sarajevo uradilo ove godine RAVNO JE OSVAJANJU LIGE PRVAKA., PORED OVAKVIH KRAĐA, PONIŠTENIH GOLOVA,ODUZETIM BODOVIMA OSVOJENIM NA ZELENOM TERENU, LAKRDIJE OD SUĐENJA U BANJA LUCI, DIRIGOVANE REKONSRUKCIJE TERENA KOJI JE SAMO SARAJEVU TRAJALO 8 MJESECI, ZABRANJENOM PRISUSTVU SVOJIH NAVIJAČA NA UTAKMICAMA U KOJIIMA JE SARAJEVO DOMACIN (U MOSTARU PROTIV ZRINSJKOG, I U ZENICI PROTIV žELJKANA), MALO JE REĆ DA JE USPIJEH. Ni Real Madrid nebi uspio...., kada protiv sebe imaš POLITIKE I NSBIH i sve poslušnike.
7 1
user1675926959
Platili Zrinjskom 120 000 eura za pobjedu i Evropu...Pkastična tvorevina sa Kobilje glooovvveee
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi