Veldin Muharemović "prozvao" Varešanovića i Repuha: "Mirza i Senad napolje, ali u Evropu"

Oglasio se na Instagramu

Veldin Muharemović "prozvao" Varešanovića i Repuha: "Mirza i Senad napolje, ali u Evropu"

E. Čaušević

Mirza Varešanović uspio je sa Sarajevom ostvariti glavni cilj i osigurati plasman u Evropu zbog čega mu je pao veliki teret s leđa. Trener bordo kluba je glavna tema nakon pobjede u Mostaru protiv Veleža, a poruku mu je poslao i nekadašnji igrač bordo kluba Veldin Muharemović.

Sarajevo je sa 5:3 uspjelo jučer u gostima da pobijedi Velež i kolo prije završetka Premijer lige Bosne i Hercegovine osigura mjesto koje vodi u Evropu.

Bordo tim odigrao je odličnu utakmicu i na krilima Renana Oliveire, Dala Varešanovića i Almedina Ziljkića uspio je da dođe do tri boda koja su im pomogla da ispune glavni cilj, a to je plasman u kvalifikacije Konferencijske lige.

Sigurno je da je igračima Sarajeva pao veliki teret s leđa nakon jučerašnje pobjede, a to se posebno odnosi na trenera Mirzu Varešanovića koji je bio pod velikim pritiskom kada se vratio na Koševo.

No, i pored čestih kritika i traženja da napusti kormilo kluba on se nije predavao i uspio je na kraju sa Sarajevo da izbori Evropu.

Upravo je Varešanović u centru pažnje nakon jučerašnje utakmice, a mnogi su mu poslali poruke čestitke na odrađenom poslu.

Oglasi

Oglasio se i bivši igrač bordo kluba Veldin Muharemović koji je u karijeri imao priliku da sarađuje s Varešanovićem, a zajedno su osvojili Kup BiH s Olimpicom.

Muharemović se oglasio na Instagramu nakon pobjede Sarajeva, a Varešanoviću je poslao jasnu poruku.

"Iz vremena kada sam ponosno stajao uz rame sa ovim stručnjakom. Da se vrijeme može vratiti, uradio bih isto. Sretno majstore svog zanata", napisao je Muharemović.

Opis nije dostupan.

Nekadašnji igrač Sarajeva je pored stoyja objavio još jednu fotografiju i prisjetio se vremena kada su s Olimpicom osvojili trofej u kupu. Muharemović je vjerovao u Varešanovića i njegove saradnike, a sada je podsjetio sve na to.

"Najslađe je na kraju reći: Jesam li vam rekao? Mirza Varešanović i Senad Repuh NAPOLJE, ali u Evropu", dodao je Muharemović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Ovaj 38-godišnjak igračku karijeru završio je krajem prošle godine u dresu luksemburškog kluba Fola Esch za koji je igrao šest godina. Pored toga u karijeri je nastupao još za Sarajevo, Lokeren, Xazar Lankaran i Olimpic.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Pazi Lede, ZMRZI CE TE OVI sto BOJKOTUJU UTAKMICE, a vole klub IZ INTERESA..
4 0
Drakula
Joj kad je Muharemovic zabio genku i sad se sjecam odma euforija proradi u meni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi