Vinicius Junior donosi radikalnu odluku nakon što su ga rasistički vrijeđali u Valenciji?

Svašta se piše u španskim medijima

Vinicius Junior donosi radikalnu odluku nakon što su ga rasistički vrijeđali u Valenciji?

Eldar Ganibegović

Vinicius Junior bio je meta rasista i rasističkog vrijeđanja u Valenciji s kojom je Real Madrid igrao meč u Primeri, a nakon haosa koji je nastao španski mediji prenose da bi mogao donijeti radikalnu odluku.

Valencia je savladala Real Madrid s 1:0 i došla do zlata vrijedna tri boda u borbi za ostanak u ligi, no sve to zasjenile su scene s Vinicusom Juniorom.

Navijači domaće ekipe na rasnoj su osnovi vrijeđali Viniciusa, a sve je eskaliralo u finišu utakmice kada je Brazilac izgubio živce i nakon tuče dobio je crveni karton.

Kritikovao je nakon utakmice La Ligu jer ništa ne čini po pitanju rasizma, a dobio je žestok odgovor od prvog čovjeka lige, Javiera Tebasa.

"S obzirom da oni koji ne bi trebali objašnjavaju šta bi La Liga trebala uraditi oko rasizma moram da se oglasim. Pokušali smo ti objasniti, ali se nisi htio pojaviti ni na jednom od dogovorenih sastanaka u terminima koje si ti birao. Prije nego što kritikuješ i vrijeđaš La Ligu potrebno je da se informišeš kako treba Viniciuse. Ne dopusti sebi da manipuliraju tobom i potrudi se da razumiješ ono u šta se upuštaš", napisao je Tebas na Twitteru nakon čega je Vinicius još više "poludio" i odgovorio na sljedeći način:

"Ponovo umjesto da krituje rasizam predsjednik La Lige se pojavi na društvenim mrežama i mene napadne. Nisam tvoj prijatelj da pričamo o rasizmu. Želim reakciju i kazne. Hashtagovi mi ništa ne znače".

Oglasi

Poslije svega što se dogodilo, navodno je Vinicius Junior spreman donijeti radikalnu odluku. Kako piše Marca, Brazilac je spreman da više ne igra.

"Ne želim više da igram", navodno je poručio Vinicus Junior nakon sinoćnje utakmice, a ostaje da vidimo šta to u konačnici treba da znači.

Karijeru sigurno neće završiti zbog nekoliko mržnjom zadojenih ljudi, no možda hoće napustiti Real Madrid što je, čini se, nikad realnija opcija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

ESPN prenosi kako saigrači Brazilca uvjeravaju da treba da ostane na Santiago Bernabeu stadionu, no on je emocionalno vrlo povrijeđen i vidjet ćemo šta će na kraju odlučiti.

Ljetni prijelazni rok se bliži, pa odluku mora donijeti što prije. Želja čelnika Real Madrida je jasna, a o to je ostak, no...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
postali ste poput informera ili kurira. novinari u ovakvim temama ne pišu nagađanja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi