Kao grom iz vedra neba

Manchester United započeo pregovore sa PSG-om i Neymarom!

Esmer Oštraković

Pregovori između Manchester Uniteda i Paris Saint-Germaina oko iznenađujuđeg transfera Neymara su započeli. Tako barem tvrde francuski mediji.

Naime, novinari L'Equipea tvrde da, nakon što su uspostavljeni prvi kontakti prije nekoliko dana, klubovi su sada počeli i zvanične pregovore.

Neymar koji ima 31 godinu želi da napusti ekipu PSG-a na kraju sezone, a u ovaj tim je stigao prije šest godina iz Barcelone za 222 miliona eura.

Iz PSG-a su jasni da neće biti prepreka Neymaru, te će ga veoma rado pustiti da promjeni sredinu i da ode u Manchester United.

Njegov trenutni ugovor sa PSG-om ističe 2027. godine, ali on više nije njihov prioritet, nego je to sada Mbappe.

Zanimljivo je da je "glavni" u pregovorima igrač Manchester Uniteda, Casemiro, koji nagovara Neymara da se pridruži Manchester Unitedu.

Naredne sezone će ovaj tim igrati u Ligi prvaka i naravno to je jedna od pozitivnih stvari jer sigurno da Brazilac ne bi ni razmišljao o potpisu za klub koji ne igra u ovom takmičenju.

Erik ten Hag bi htio dovesti Neymara na posudbu, te ga zatim otkupiti, ali PSG želi da ga odmah proda i tako se riješi njegove velike plate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pregovori su počeli i ostaje da vidimo kakav će konačan ishod biti, ali sigurno da se informacija pojavila kao grom iz vedra neba.

Navijači Manchester Uniteda bi bili presretni ukoliko bi Neymar potpisao, a sigurno da bi i u PSG-u bili sretni jer ga u posljednje vrijeme i ne vole previše.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.