Sam sebi je kriv

Posljednji potez mu presudio: Ten Hag izgubio strpljenje i otjerao Martiala

Esmer Oštraković

Uprava Manchester Uniteda, ali i stručni štab ovog kluba na čelu sa Erikom ten Hagom ostao je bez strpljenja kada je riječ o Anthonyju Martialu.

Naime, Martial je igrao od prve minute protiv Bournemoutha, a trener je odlučio da ga zamijeni u 57. minuti utakmice.

Potez koji je napravio Francuz nije se nimalo svidio Ten Hagu, te je to bila kap koja je prelila čašu. Naime, Martial je samo prošao pored Ten Haga i otišao u svlačionicu.

Bila je to još jedna utakmica koju je Martial odigrao loše, a ove sezone upisao je 27 nastupa, te je postgao samo osam golova.

Svi u Manchester Unitedu žele vidjeti kako odlazi iz kluba, a jedini ga je branio Ten Hag. Međutim i to se promijenilo.

Govor tijela Martiala, te njegovo ponašanje tokom i nakon utakmica su glavni razlog frustracije navijača Manchester Uniteda.

Navijači su ga prestali voljeti do te mjere da im smeta sve što uradi, pa čak i što nosi rukavice tokom utakmica.

Martial je imao samo 19 godina kada je stigao u Manchester United iz Monaca za 36 miliona funti, a sve se desilo 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je dobru prvu sezonu u kojoj postigao 17 golova, a u sezoni 2019/20 upisao je najviše golova, taj broj je 23.

Ipak, od tada je uspio postići samo 16 golova u tri posljednej sezone i čini se da je došlo vrijeme za promjenu kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.