Foto: Wikipedia

Prvaci Bosne i Hercegovine

Stari most svijetliti će u bojama Zrinjskog

Eldar Ganibegović

Zrinjski je po osmi put postao prvak Bosne i Hercegovine, a u tu čast, simbol grada Mostara, Stari most, svijetlit će u bojama ovog kluba.

Još ranije je Zrinjski osigurao titulu prvaka Bosne i Hercegovine, osmu po redu, a prije dva dana je u Čitluku podigao pehar nakon utakmice protiv Leotara (2:1) u 32. kolu.

Tako je Zrinjski stigao do prve u historiji duple krune, s obzirom na to da je u srijedu, 17. maja 2023. godine, pobjedom nad Veležom na Bilinom polju u finalu kupa Bosne i Hercegovine osvojio i to takmičenje. 

U tu čast, Stari most će svijetliti u bojama ovog kluba. Odobrenje je to od strane Gradske uprave, a u bojama Zrinjskog svijetlit će i H.D. herceg Stjepan Kosača.

Početak proslave zakazan je za večeras s početkom u 20 sati. Pred navijače će izaći kompletna ekipa, a za atmosferu je zadužen Deja Vu band.

Centralni dio večeri obilježit će izlazak i obraćanje igrača i stručnog štaba Zrinjskog. U periodu od 18 do 20 sati navijačima će biti omogućeno fotografisanje s trofejima Premijer lige i Kupa BiH koji će se nalaziti ispred fontane.

Podsjetimo, u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Zrinjski će gostovati kod Tuzla Cityja, nakon čega će na odmor.

Nakon toga slijede pravi izazovi, a to je borba za plasman u grupnu fazu nekog UEFA-inog takmičenja, što su iz Zrinjskog potvrdili da je ambicija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobra stvar je da će prvak Bosne i Hercegovine biti nosioc u prvom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Stoga, s pravom se možemo nadati da po prvi put nakon više od deset godina jedan bh. prvak preskoči jednu prepreku u elitnom takmičenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.