Igrači Zrinjskog zajedno s navijačima u Čitluku slave duplu krunu

Savršena sezona

Igrači Zrinjskog zajedno s navijačima u Čitluku slave duplu krunu

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

HŠK Zrinjski je u 32. kolu Premijer lige u Čitluku ugostio Leotar te je slavio sa 2:1.

Zrinjski nije dozvolio iznenađenje gostima iz Trebinja koji su se nadali da će odnijeti kući neki bod kako bi se spasili ispadanja, ali Plemići su ostali dosljedni sebi i nastavili da igraju kako najbolje umiju.

Tako su došli do nove pobjede, te je ovo bila posljednja domaća utakmica, doduše izvan Mostara zbog toga što teren njihovog stadiona nije spreman, ali svakako se danas proslavljala dupla kruna zajedno s navijačima.

Prije nekoliko dana su je osvojili nakon što su u finalu Kupa pobijedili Velež u Zenici, a sada se čekao trenutak za veliko slavlje.

Brojni navijači Zrinjskog doputovalio su u Čitluk i imali su priliku da sa svojim ljubimcima proslave ovaj veliki dan.

Na početku utakmice Zrinjskom je upriličen šampionski špalir, a iz mostarskog kluba su svom domaćinu zahvalili novčano s 5.000 KM.

Inače, kako je ovo bila posljednja utakmica Zrinjskog u ovoj sezoni, osvajač dvostruke krune primit će pehar i medalje, čime se nekako spušta zavjesa na ovu sezonu Plemića, koji sada žele uspjeh i u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je mnogo toga sada jasnije, ipak ostaje još uzbuđenja u posljednjem kolu Premijer lige, naročito u borbi za četvrto mjesto i plasman u Evropu između Željezničara i Širokog, dok se nekoliko timova bori da ostane u ligi.

U posljednjem kolu Zrinjski gostuje ekipi Tuzla City, ali bez ikakvog rezultatskog imperativa, dok će mnogo važniji bodovi biti domaćinu koji još nije osigurao ostanak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Bravo zrinja
2 0
Brazuka
Njih 23
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti