Zasjedala Drugostapena komisija za licenciranje

Stigla nova odluka Saveza: Leotar dobio licencu za Premijer ligu

Admin Čaušević

Iz NFSBiH stiglo je saopštenje povodom žalbe FK Leotar na nedobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi za sezonu 2023/24 nakon što Trebinjcima zeleno svjetlo nije dala Provostepena komisija.

Iz krovne kuće bh. fudbala je saopšteno da je uvažava žalba FK Letoar te da su ispunjeni administrativni uslovi da se ovaj klub i naredne sezone takmiči u Premijer ligi.

Navodi se da je nakon što je dostavljena dokumentacija utvrđen Pravilnik o licenciranju te da je žalba jednoglasno usvojena i da je FK Leotar dobio licencu.

"Na sjednici se odlučivalo po žalbi FK „Leotar“ Trebinje na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licence za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2023/24.

Drugostepena komisija za licenciranje klubova je nakon pregleda dostavljene dokumentacije utvrdila da je FK „Leotar“ Trebinje dostavio potrebne dokaze, čime je ispunio uslove iz Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH.

Nakon toga je Drugostepena komisija za licenciranje klubova jednoglasno donijela odluku da se usvaja žalba, odluka Prvostepene komisije se ukida i daje se licenca FK „Leotar“ Trebinje za takmičenje u Premijer ligi BiH u sezoni 2023/2024. Ova odluka je konačna", saopšteno je iz Saveza.

Ipak, na Trebinjcima je i više nego teška misija i da sportskim putem izbore mjesto u eliti i naredne takmičarke godine.

Leotar kolo prije kraja zauzima posljednje mjesto sa 31 bodom, dok klubovi koji su u sigurnoj zoni imaju tri boda više i jasno je da Trebinjci ne zavise sami od sebe.

Za bivšeg prvaka BiH će biti neophodno da pobijedi Široki Brijeg te da se nada poklapanju ostalih rezultata.

S obzirom da se gleda međusobni duel kao odlučujući faktor za Leotar će biti od krucijalne važnosti da Sloboda ne pobijedi Željezničar te da Tuzla City izgubi od Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, otežavajuću okolnost za Trebinjce predstavlja činjenica i da su Širokobriježanima prijeko potrebni bodovi u borbi za Evropu, pa je Leotar mnogo bliže ispadanju nego opstanku u društvu najboljih.

Podsjećanja radi, Prvostepena komisija za licenciranje je ranije izdala licence svim klubovima osim Leotaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.