Zrinjski nastavio dominaciju i Leotar 'gurnuo u provaliju'

Plemići slave titulu u Čitluku

Zrinjski nastavio dominaciju i Leotar 'gurnuo u provaliju'

E. Škorić

Zrinjski je naslov prvaka osigurao četiri kola prije kraja, a nakon današnje utakmice protiv Leotara u 32. kolu upriličena je dodjea medalja i pehara.

Prije 23 godine na Barama u Čitluku je Brotnjo slavio naslov prvaka BiH, a sada to radi najtrofejniji tim Premijer lige, HŠK Zrinjski, koji je osvojio duplu krunu u najuspješnijoj sezoni u historiji kluba.

Iako je već ranije obezbijedio titulu, sastav Zrinjskog shvatio je ozbiljno sve utakmice, pa tako i ovu s Leotarom, kojem su bodovi bili daleko neophodniji u borbi za opstanak, ali momčad Krunoslava Rendulića nastojala je odigrati maksimalno do samog kraja. Domaći tim je imao 1:0 na poluvremenu, na kraju slavio sa 2:1.

U 22. minuti je postignut prvi gol domaćih. Jukić je centrirao, a Bilbija nastavio svoju golgetersku seriju i nagovijestio nova tri boda Plemića.

Leotar je igrao otvoreno, te je na taj način uspio da isparira mnogo kvalitetnijem rivalu, koji je ipak igrao opuštenije nego u nekim ranijim utakmicama. Autogolom Barišića u 56. minuti Leotar je došao do izjednačenja, no do kraja Zrinjski je još jednom poveo i došao do pobjede, a strijelac je bio rezervista Mario Ćuže, strijelac jedinog gola u nedavnoj pobjedi nad Veležom u finalu Kupa.

Leotar ostaje na dnu tabele sa 32 boda, ali nije bez šansi. U sljedećem kolu dočekuje Široki Brijeg, a ekipe izvan opasne zone bježe im dva boda. Matematički Trebinjci još vjeruju, ali zaista treba da se desi čudo.

Oglasi

Zrinjski je sada na 78 bodova, a potpuno rasterećeno putuje u Tuzlu za sedam dana gdje će igrati protiv TC-a.

Nakon današnje utakmice u Čitluku, uslijdila je dodjela pehara i medalja za šampionsku ekipu kojoj je prethodno prije početka meča priređen špalir.

Zrinjski je bio perfektan i nakon završetka sezone malo će se odmoriti, a onda se kreće u misiju plasmana grupne faze nekog evropskog takmičenja, što je najavio i sam trener Rendulić nakon osvojenog Kupa prošle sedmice.

Zrinjski - Leotar 2:1

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Ismajlgeci, Makekinušić, Ivančić, Sučić, Ilinković, Magdić, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar: Puletić, Milović, Uzelac, Prusina, Ćubrilo, Milić, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović i Čavić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ZRINJSKI JE SLAVAN, ZRINJSKOM NITKO NIJE RAVAN. šteta da ne igramo u jačoj ligi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti