Maksimović vjeruje u svoj tim protiv Zrinjskog: Utakmica nam mnogo više znači nego njima

Imao je samo riječi hvale za Plemiće

Maksimović vjeruje u svoj tim protiv Zrinjskog: Utakmica nam mnogo više znači nego njima

S. Mlaćo

Pred nogometašima Leotar sutra je novi ispit. U goste će Zrinjskom koji će ujedno proslaviti titulu prvaka.

Sve je spremno za svečanost u Čitluku, a Trebinjci to žele iskoristiti. Bodovi su im prijeko potrebni u borbi za opstanak, a ono što je najgore po njih jeste da nije sve u njihovim rukama.

Zavisit će i od rezultata Slobode, Posušja, Tuzle City, Igmana...

"Znamo protiv koga igramo, znamo da je Zrinjski dominatan u posljednje dvije godine i organizovani su, kako na terenu, tako i van njega. Kolega Rendulić je zadržao visok nivo, a to govori i dupla kruna. Bilo bi neozbiljno bilo šta osim hvalospjeva reći na račun Zrinjskog.

Ono što je bitno jeste da nama ova utakmica mnogo više znači u takmičarskom dijelu nego njima. Možemo osvojiti puno bilo kojim rezultatom osim porazom. Da će biti lako, jasno je da neće. Zrinjski će proslaviti titulu i očekujem ih u kvalitetnom sastavu. Niko nam ne može oduzeti nadu da se boriimo i da težimo iz te borbe doći do pozitivnog rezultata“, rekao je šef struke Leotara Marko Maksimović.

Sutra Maksimović ne može da računa na Danila Šipovca, koji nema pravo nastupa jer je posuđeni igrač Zrinjskog.

Oglasi

Poznata su i službena lica za sutrašnje utakmice.

Derbi kola igra se u Mostaru gdje će Velež ugostiti Sarajevo, te je to okršaj direktnih konkurenata za Evropu na kojem nas čeka sigurno dosta uzbuđenja.

Glavni sudija meča Velež - Sarajevo bit će Dragan Petrović iz Banja Luke, dok su njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Damir Lazić (Brčko). Četvrti sudija bit će Dragan Kesić iz Gradiške.

Zanimljiv meč čeka nas i na Grbavici gdje se sastaju Željezničar i Posušje, a oba tima su pod imperativom pobjede. Željo zbog borbe za Evropu, a Posušje zbog opstanka u društvu najboljih.

Meč na Grbavici sudit će Elvedin Topuzović iz Tuzla s pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem (Tešanj) i Aleksandrom Smiljanićem (Laktaši). Miloš Gigović će biti četvrti sudija na meču koji se igra u Sarajevu.

Borac na svom terenu dočekuje tuzlansku Slobodu, a ovu utakmicu sudi Frano Jelić iz Širokog Brijega. Njegovi pomoćnici su Marko Zelenika (Mostar) i Jure Musa (Čitluk), dok je četvrti sudija Darko Gedžić (Brčko).

Zrinjski će u Čitluku igrati protiv Leotara koji traži bodove spasa. Glavni sudija utakmice u Čitluku je Dražen Marić iz Bijeljine s pomoćnicima Božidar Rustić (Gradiška) i Stefan Tešanović (I. Sarajevo). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi začelja u Konjicu igraju Igman i Tuzla City, a na centru će biti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Pomoćnici su Moamer Čaušević i Edin Redžović (obojica Sarajevo), a četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Zanimljivo će biti i na Pecari gdje Široki Brijeg igra protiv Sloge Meridian. Ovu utakmicu sudi Admir Musić iz Sarajeva, a pomoćnici su Davor Beljo i Marko Perić (obojica Mostar). Četvrti sudija će biti Benjamin Deljković iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti