FOTO: EPA

Opuštenost ih koštala u 36. kolu

Barcelona je postala prvak Španije, ali to nije razlog da se bruka

Haris Zilić

Fudbaleri Barcelone su prvaci Španije, to je matematički poznato i tri kola do kraja rezultatski nisu toliko bitna za Katalonce, ali to nije razlog svakako da se brukaju i opuštaju.

U utakmici vandrednog 36. kola La Lige, Barcelona je upisala neugodan poraz.

Katalonci su u gostima poraženi od Valladolida rezultatom 3:1. Ovaj trijumf je Valladolid izvadio iz opasne zone i mogao bi im značiti i opstanak u naredna dva kola.

Domaćini su igrali puno bolje, imali su više želje i na kraju svega je ovaj sjajan rezultat za njih. Počelo je sve u drugoj minuti kada je Christensen postigao autogol za 1:0.

Nakon toga Valladolid je bio još ofanzivniji, bolji, imali su prilika, a u 22. minuti dosuđen je penal za domaćine. Loptu je uzeo Larin i pogodio za 2:0, to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Istina, Barcelona je imala svojih pokušaja u prvom poluvremenu, ali sve su to bile akcije i udarci bez konkretne završnice. Valladolid je svoje šanse iskoristio u prvih 45 minuta i zasluženo na odmor otišao sa vodstvom.

U drugom poluvremenu Barcelona je pokušavala da se vrati u susret, ali domaćini su bili veoma borbeni, svjesni činjenice da ima večerašnja utakmica možda znači život i opstanak u društvu najboljih.

Do kraja utakmice domaćini postižu i treći pogodak u 75. minuti, strijelac je bio Plata. Barcelona do gola stiže u 84. minuti, Lewaondowski je pogodio za 3:1 i to je bio konačan rezultat ove utakmice.

Barcelona je već prvak to je jasno, Real Madrid i Atletico Madrid idu u Ligu prvaka, blizu Lige prvaka je i Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Villareal i Betis će navjerovatnije u Evropa ligu, dok će Atlethic Bilbao i Girona se boriti za Konferencijsku ligu, blizu je i Sevilla, ali Sevilla će vjerovatno sve karte baciti na finale Evropa lige 31. maja protiv Rome, gdje im novi trofej garantuje plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Na dnu tabele će biti totalna Ludnica. Elche je već drugoligaš, a za opstanak se bore, Espanyol, Getafe, Valladolid, Cadiz, Almeira, Celta, a možemo reći da još uvijek nije sigurna ni Valencija. Dvije ekipe će još u Segundu uz Elcha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.