Čistka u Barceloni: Napravljena lista s dvocifrenim brojem igrača koji mogu ići na ljeto
Glavni cilj Barcelone za ljeto je vraćanje Lionela Messija na Nou Camp, a planiraju da se riješe 12 igrača.

Klubu više nisu potrebno

Čistka u Barceloni: Napravljena lista s dvocifrenim brojem igrača koji mogu ići na ljeto

Eldar Ganibegović

Barcelona će ovu sezonu završiti s dva osvojena trofeja, a u sljedeću bi mogla ući s dosta izmijenjenim igračkim kadrom. Napravljena je lista igrača koji već na ljeto mogu ići.

Iako su već drugu sezonu u nizu završili kao treći u grupnoj fazi Lige prvaka i ispadali u Evropsku ligu, a onda i iz nje, navijači Barcelone ipak mogu biti zadovoljni urađenim ove sezone.

Katalonski tim je počekom 2023. godine pobjedom protiv Real Madrida u finalu Superkupa Španije osvojio trofej u tok takmičenju, a prije nekoliko dana proslavljena je i titula prvaka Španije, još jedan trofej koji im je u ruke predao najveći rival.

S obzirom na sve turbulencije u i oko kluba u posljednje vrijeme, može se reći da je sezona na kraju ipak bila uspješna barem kada su domaća takmičenja u pitanju, a čelnici kluba već razmišljaju o narednoj sezoni.

Tako je sastavljena lista od 12 igrača koji na ljeto mogu potražiti novi klub, dok je glavni cilj kada su dolasci u pitanju vraćanje Lionela Messija na Camp Nou.

Messi očigledno neće produžiti ugovor s PSG-om na kraju ove sezone i biti će slobodan igrač, no i pored toga Barceloni je potreban novac kako bi ga dovela, pa se spremna odreći pomenutog broja igrača.

Oglasi

Mundo Deportivo je objavio kako bi sljedećih 12 igrača naredne sezone moglo nositi dres nekog drugog kluba: Sergino Dest, Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Jordi Alba, Franck Kessie, Pablo Torre, Nico Gonzalez, Ansu Fati, Ferran Torres, Raphinha, Collado i Abde.

Treba svakako istaći da su neki igrači već na posudbama, a to su Dest (Milan), Umtiti (Lecce), Lenglet (Tottenham), Nico (Valencia), Collado (Elche) i Abde (Osasuna). 

Ostaje da se vidi i koliko će tačno igrača na kraju napustiti klub, a jedno je sigurno - nakon 17 godina napustit će ga sjajni veznjak Sergio Busquets.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nazire se i prodaja Lengleta Tottenhamu za iznos od oko 12 miliona eura. I igrač i čelnici londonskog tima izrazili su želju da nastave saradnju, te će i Barcelona vrlo vjerovatno lako pristati na to.

Jedan od igrača s liste, ipak, ne želi da ide. U pitanju je Raphinha koji je ljetos došao iz Leedsa i prije nekoliko dana je javno kazao kako mu je namjera još dugi niz godina ostati član Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Repriza od prosle godine. Kakvo nepostovanje prema igracima..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti