Jedan od najvažnijih igrača Barcelone šokirao Xavija i Laportu zahtjevom za odlazak iz kluba!

To se nije od njega očekivalo

Jedan od najvažnijih igrača Barcelone šokirao Xavija i Laportu zahtjevom za odlazak iz kluba!

Endin Čaušević

Barcelona će ovog ljeta sigurno napraviti određene promjene u igračkom kadru, a čini se da je već poznata lista igrača na koje Xavi Hernandez neće računati iduće sezone. Međutim, Gerard Romero objavio je danas da je Xavija i čelnike Barce šokirao zahtjev jednog od prvotimaca koji želi da napusti na ljeto stadion Camp Nou.

Barcelona je uspjela da osvoji titulu prvaka Španije zbog čega je ova sezona proglašena uspješnom nakon nekoliko teških godina koje su čini se iza katalonskog kluba. Vraćaju se na stare staze slave, no jasno je da posao nije još uvijek završen.

U klubu čine sve da osiguraju novčana sredstva kako bi odradili što bolji prelazni rok, a naravno glavni cilj je povratak Lionela Messija u Barcelonu.

No, pored toga jasno je da će biti i odlazaka iz katalonskog kluba. Xavi je već odlučio koji mu igrači neće biti potrebni u narednoj sezoni i čelnicima kluba dao je zeleno svjetlo da ih prodaju ovog ljeta.

Ipak, ono što je najviše šokiralo Katalonce jeste zahtjev Julesa Koundea koji je spreman da spakuje kofere nakon samo jedne sezone i napusti Barcelonu iako je odigrao skoro svaku utakmicu.

Kounde je tek prije godinu dana stigao u Barcelonu iz Seville i izrastao je u jednog od najvažnijih igrača u defanzivi Barcelone i zbog toga nikome nije jasno zbog čega francuski reprezentativac želi da ide.

Oglasi

Ugledni novinar Gerard Romero objavio je da je Kounde obavijesti čelnike kluba da saslušaju ponude koje dođu na adresu kluba za njega, te da je on spreman da napusti Barcelonu.

Glavni razlog je što se on ne osjeća baš najsretnije na poziciji desnog beka koju je ove sezone najčešće igrao. Njegov cilj je da ide u ekipu gdje će igrati na prirodnoj poziciji, a to je štoper.

Ovo je za Barcelonu veliki udarac jer je Kounde uz Ronalda Arauja stub odbrane Xavijeve ekipe. Pored Andreasa Christensena nije dobio šansu da igra na poziciji štopera, a zbog nedostatka kvalitetnih rješenja na kraju ga je Xavi forsirao kao desnog beka što mu se očtio ne sviđa.

Iako je Kounde na toj poziciji znao da odigra odlično očito je da želi da više igra kao štoper, a ne desni bek.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona ga je prije godinu dana platila Sevilli 50 miliona eura i on ima ugovor do ljeta 2027. godine. Ipak, teško je očekivati da će Barca pristati na njegov zahtjev i pustiti da ga ide, ali sigurno da ih je uzdrmalo to što je Kounde pokazao nezadovoljstvo.

Ovaj 24-godišnjak u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu je odigrao 38 mečeva, zabio je jedan gol i upisao šest asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Nesto je trulo u drzavi Danskoj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi