Dosta interesantno je posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

FSBiH odredio službena lica

Irfan Peljto sudi meč sezone Slobode i Željezničara

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je službena lica za susrete posljednjeg 33. kola Premijer lige BiH. Sve utakmice na rasporedu su u nedjelju od 17 sati, a dosta je onih koji imaju za šta igrati.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odredio je sudije za utakmice posljednjeg 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem će biti stavljena tačka na još jednu sezonu u prvenstvu naše zemlje.

Nekoliko je veoma zanimljivih utakmica na rasporedu u nedjelju od 17 sati. Dosta je timova koji se bore za opstanak i kojima su utakmice veoma bitne, a naravno, izdvaja se duel u Tuzli između Slobode i Željezničara.

Tuzlanskom timu pobjeda je neophodna kako bi osigurali opstanak u društvu najboljih. S druge strane Željezničaru bodovi trebaju kako bi izborili Evropu i zbog toga će ova utakmica definitivno biti pod lupom.

Fudbalski savez BiH odlučio je da ovaj susret dodijeli najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti. On će sa svojim pomoćnicima Senadom Ibrišmbegovićem i Davorom Beljom put Tuzle ovog vikenda, baš kao i Ermin Sivac koji je četvrti sudija na ovom meču.

Leotaru također treba pobjeda protiv Širokog Brijega kako bi imao kakve-takve šanse za opstanak. Gosti s Pecare na Police stižu također pod imperativom pobjede jer imaju još šanse za četvrto mjesto i očekuje nas izuzetno zanimljiv meč.

Ovaj susret sudit će Admir Musić iz Sarajeva, a pomoćnici su mu Amir Kadić i Emir Zahiragić (oba Sarajevo).

Bitan duel u borbi za opstanak igra Posušje koje na Mokrom Docu dočekuje Velež. Kao glavni sudija imenovan je Miloš Gigović, a pomoćnici su mu Dženan Milić i Stefan Tešanović.

Još jedan bitan meč igra se u Doboju gdje Sloga Meridian čeka FK Borac. Pravdu na ovom meču dijelit će Aleksandar Njegomirović, a pomoćnici su Božidar Rustić i Damir Lazić.

Duel Sarajeva i Igmana iz Konjica koji se igra na Koševu sudit će Antoni Bandić iz Gruda, dok duel Tuzla Cityja i Zrinjskog sudi Dragan Petrović iz Banja Luke.

Službena lica za 33. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Igman (Antoni Bandić)
Posušje - Velež (Miloš Gigović)
Sloboda - Željezničar (Irfan Peljto)
Sloga Doboj - Borac (Aleksandar Njegomirović)
Leotar - Široki Brijeg (Admir Musić)
Tuzla City - Zrinjski (Dragan Petrović)

Podsjetimo, Zrinjski kao prvak, te Borac i Sarajevo osigurali su nastup u evropskim takmičenjima i 33. kolo će donijeti konačan rasplet za ostale pozicije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.