Santos na Tušnju igra posljednju utakmicu za Željezničar?

Daje prednost klubu s Grbavice, ali...

Santos na Tušnju igra posljednju utakmicu za Željezničar?

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara u nedjelju igraju na Tušnju protiv Slobode utakmicu posljednjeg 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ovaj meč bi mogao biti posljednji u dresu sarajevskog kluba za njihovog ponajboljeg igrača Santosa.

Utakmica Slobode i Željezničara sigurno će biti u centru pažnje u nedjelju jer je u derbiju starih rivala ogroman ulog.

Tuzlacima treba pobjede kako bi izborili opstanak u Premijer ligi, dok bi Željezničar pobjedom i definitivno osigurao plasman u Evropu. Jasno je da nas na Tušnju očekuje pravi spektakl, a ovaj meč u centru pažnje je i zbog jednog igrača Plavih.

U pitanju je Santos koji je ove sezone bez dileme ponajbolji igrač Željezničara, ali kako stvari stoje Brazilac bi na Tušnju mogao odigrati posljednji meč u dresu kluba s Grbavice.

Jasno je da Santos sa Željom ima ugovor do kraja ove sezone i dogovor oko nastavka saradnje još uvijek nije postignut.

Santos ove sezone briljira u dresu ovog kluba i zbog toga ne čudi što ima već sada na stolu ponude iz regiona, ali i nekih drugih evropskih klubova.

Oglasi

No, i pored toga brazilski ofanzivac daje prednost Željezničaru prilikom pregovora, no teško da Plavi finansijski mogu parirati ponudama koje Santos već sada ima na stolu.

Zbog toga bi meč na Tušnju mogao biti oproštajni za Santosa od dresa Željezničara gdje je za kratko vrijeme zbog sjajnih igara postao ljubimac navijača.

Ovaj 21-godišnjak je na Grbavicu stigao prošlog ljeta iz Rudara iz Prijedora i pokazao se kao odlično pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjem dijelu sezone za Plave je u Premijer ligi odigrao 29 mečeva, zabio je šest golova i dodao četiri asistencije.

Ponikao je u Fluminenseu, a na ljeto 2019. godine stigao je u Evropu kada je potpisao za NK Dubrava iz Zagraba. Igrao je za Kozarsku Dubicu, a potom je u martu 2021. godine potpisao za Rudar iz kojeg je kasnije stigao u Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Pomozite im ba
6 1
Nele.
To je taj problem, umjesto da se sacuva kodtur za eventualnu Evropu ode sto valja. Pa onda skrpi sta na vrat na nos i ispadanje odma.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi