Mobilizacija u Tuzli: Svi na Tušanj, i staro i mlado
Fudbaleri Slobode igraju odlučujući meč u ovoj sezoni i potrebna im je pobjeda protiv Željezničara za opstanak u društvu najboljih

Utakmica sezone za tuzlanski klub

Mobilizacija u Tuzli: Svi na Tušanj, i staro i mlado

M. Šljivak

FK Sloboda u posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje sarajevski Željezničar u utakmici u kojoj crveno-crni moraju pobijediti kako bi izborili opstanak u društvu najboljih bh. timova. I Željezničaru je ovaj meč bitan u borbi za Evropu, a na Tušnju će u nedjelju u 17 sati, prema svemu sudeći, vladati uzavrela atmosfera.

FK Sloboda trenutno je u zoni ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlanski velikan je pretposljednji 11. s 32 osvojena boda i protiv Željezničara jednostavno moraju ostvariti pobjedu koja ih ostavlja u društvu najboljih timova.

Neće crveno-crni imati nimalo lagan zadatak. Željezničar igra za plasman u Evropu i definitivno će na ovoj utakmici biti uzavrela atmosfera, prije svega na tribinama, a potom i na terenu.

U Tuzli se već vrši 'mobilizacija'. Vjerni navijači Slobode pozivaju apsolutno sve koji u srcu imaju crveno-crnu boju da u nedjelju od 17 sati bodre svoj tim na putu do opstanka u Premijer ligi BiH

"Navijači, majke, očevi, nene, djedovi, kćerke i sinovi, odakle god dolazili a istinski volite naš klub FK Sloboda Tuzla imate veliku obavezu da se u što većem broju odazovete na najbitniju utakmicu sezone", poruka je vatrenih navijača FK Sloboda.

Poručili su da žele da kompletna Tuzla pokaže koliko i kako se voli Sloboda uz javni poziv.

Oglasi

"Fukare, svi na stadion. I staro i mlado. Sloboda nas treba kao nikad dosad", poruka je navijača FK Sloboda.

Neće ni gosti iz Sarajeva biti bez podrške u nedjelju. Vatreni navijači Plavih s Grbavice najavljuju ogroman broj navijača na Tušnju i definitivno treba očekivati spektakularnu atmosferu.

Oba tima imaju svoju računicu. Sloboda mora pobijediti, Željezničar bi čak i s porazom mogao izboriti Evropu i ostaje nam da vidimo kako će se stvari razvijati u nedjeljnom derbiju na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je dva boda udaljena od sigurne zone gdje četiri tima imaju po 34 osvojena boda, pa će posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donijeti uzbuđenja kao nikada ranije.

Željezničar će sigurno ići punim gasom i na ovom meču. Ništa se neće prepustiti slučaju jer cilj kluba je izlazak na evropsku scenu i tome su veoma blizu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Zaista mi je žao što je Sloboda došla u ovu stuaciju. A još mi je više krivo kada vidim kao i cijela BH javnost šta sve rade u NSBiH i sudijskoj organizaciji da bi Vašeg protivnika u posljednjem kolu ŽELJKANA prugurali u evropska takmičenja. (Pogledajte gol koji je sudija priznao željkanu protiv Veleža i donio im tri boda, pogledajte prvi gol željkana protiv Posušja u 83 minuti, kako je igrač sebi namjesti fudbalsku loptu rukom, pogledjate penal za domacina na istoj utakmici. Pitajte trenera Posušja gospodina Karačića, pitajte trenera Veleža gospodina Jusufbegovica RECI CE VAM ŠTA MISLE O SVEME OVOME.). Istina i zaključak je : DA ISTO CEKAI I VAŠ KLUB, SA ISTIM I SLICNIM ISHODOM. U svakom slucaju SLOBODI ŽEIM SVE NAJBOLJE, U OVOJ I SVIM DRUGIM UTAKMICAMA NA BILO KOJEM NIVU FUDBALSKOG TAKMICENJA.
5 5
nakopitam
Igrate protiv vicinih pusikurracaw. Dajte im 10 kila slanine i malo kurrca i pobjedjujete 100%
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti