FOTO: stolac.com/facebook

Radovi u toku

Stadion bh. niželigaša uskoro pod svjetlima reflektora

Haris Zilić

Sve više je radova na stadionima širom Bosne i Hercegovine, a aktivni su i niželigaša. Tako je u toku postavljanje reflektora na stadionu na samom jugu naše zemlje.

Stadion "Zagrad" u Stocu uskoro će biti pod svjetlima reflektora.

Riječ je o stadionu na kojem utakmice igraju HNK Stolac član Druge lige FBiH-jug i FK Iskra Stolac koji se takmiči u ligi HNK/Ž.

Stadion "Zagrad" je poseban jer se nalazi ispod Starog grada Vidoški, koji je jedan od simbola Stoca kojeg nazivaju i "muzej pod otvorenim nebom".

Dok prilazite stadionu idete kroz uske, starinske sokake i prolazite pored vrijednih kulturno-historijskih znamenitosti.

Radovi na stadionu su u toku i već ovo ljeto bi se mogli odraditi i prvi noćni treninzi.

Pored Stoca reflektore će uskoro dobiti u stadion u Gabeli, kao i u Trebinju te Posušju.

Ovo je svakako olakšavajuća stvar za sve klubove iz Hercegovine kada su u pitanju treninzi i utakmice u ljetnom periodu kada na jugu naše zemlje vladaju velike vrućine.

Stadion "Rođeni" u Mostaru poprima sve ljepši izgled, a u toku je postavljanje novog travnjaka na stadionu pod Bijelim brijegom.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Pecara u Širokom Brijegu je godinama stadion koji ima odlične uslove, a čini se da bi Hercegovina uskoro mogla imati dosta lijepih i funkcionalnih stadiona.

Nedavno su završeni i radovi na stadionu Igmana u Konjicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.