Stadion u BiH privlači posebnu pažnju: Okružen je jakom historijom i "muzejom pod otvorenim nebom"

Specifičan u Evropi

Stadion u BiH privlači posebnu pažnju: Okružen je jakom historijom i "muzejom pod otvorenim nebom"

H. Zilić

Fudbalski tereni u Bosni i Hercegovini često privlače pažnju radi lokacija na kjima se nalazi.

Jedan od stadiona koji svakako imao posebnu loakciju je na jugu naše zemlje u Stocu.

Tačnije, stadion "Zagrad" je poseban jer se nalazi ispod Starog grada Vidoški, koji je jedan od simbola Stoca kojeg nazivaju i "muzej pod otvorenim nebom". Dok prilazite stadionu idete kroz uske, starinske sokake i prolazite pored vrijednih kulturno-historijskih znamenitosti.

Specifičan je i podatak da na stadionu igraju dva kluba. FK Iskra Stolac član je Kantonalne HNK-a lige, dok HNK Stolac igra rang više tačnije Drugu ligu FBiH - Jug.

Na ovom stadionu su i prve korake napravili neki od bivših i sadašnjih omladinskih i seniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine kao što su Gabrijel Čoko, Tarik Pehilj, Blaž Bošković, a sigurno najpoznatije ime je bivši član HNK Stolac i bivša zvijezda škotskih Rangersa, Nikola Katić, koji je trenutno član Hajduka.

Top Komentari

Petraaa
Nisu marke uložili u stadion zadnjih 20 godina
5 0
Husrefbeg22
bilo bi im korisnije da su na travnjaku posadili bijeli luk
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi