Lucas Hernandez nalazi se na meti francuskog prvaka PSG-a (Foto: EPA)

PSG spreman pokvariti planove Bayernu

Salihamidžić i ekipa zatečeni vijestima iz Francuske - Klupski vojnik bi mogao otići iz Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern mogao bi tokom ljeta ostati bez francuskog fudbalera Lucasa Hernandeza. Francuski mediji pišu da je 27-godišnji defanzivac dogovorio sve s PSG-om, ali iz Njemačke tvrde drugačije, te da razloga za brigu nema. Ipak, rukovodstvo tima zatečeno je plasiranim vijestima i spremno je da reaguje.

Lucas Hernandez najskuplji je fudbaler u historiji minhenskog Bayerna. Francuski defanzivac plaćen je madridskom Atleticu 80 miliona eura 2019. godine i ovaj rekord u Minhenu još uvijek je nedostižan.

Sjajni fudbaler ima još godinu dana ugovora s velikanom iz Minhena, a francuski mediji jutros su objavili kako je ovaj 27-godišnjak postigao dogovor s PSG-om i da preostaje da se klubovi dogovore.

Nijemci su vrlo brzo ove navode iz Francuske naveli kao netačne, a rukovodstvo kluba ostalo je zatečeno, posebno zbog činjenice da su prošle sedmice Hasan Salihamidžić i Marco Neppe uz večeru dogovarali određene stvari za narednu sezonu.

"Bayern je veoma iznenađen i zatečen vijestima iz Francuske da je Lucas Hernandez postigao dogovor s PSG-om. Klub nema namjeru da ga pusti, a Salihamidžić i Neppe rade sve da mu produže ugovor", navodi Sport i dodaje:

"Hernandeza klupsko rukovodstvo smatra odanim i lojalnim klubu, posebno zbog brojnih povreda koje je imao. Početkom sedmice Salihamidžić, Neppe i Hernandez su bili na večeri, kako bi eventualno dogovorili nove uslove ugovora. Saopštili su mu da ga trener Thomas Tuchel smatra ključnim igračem za narednu sezonu."

O 'dogovoru' PSG-a i Hernandeza oglasio se i transfer mag Fabrizio Romano. On također tvrdi da ništa nije dogovoreno i da je Francuz mnogo bliži ostanku u Minhenu.

"Ništa nije dogovoreno između Lucasa Hernandeza i PSG-a, iako francuski klub pokušava doći do njega. Lucas će uskoro donijeti odluku, Bayern očekuje da ostane u klubu i potpiše novi ugovor. Pregovori su u završnoj fazi", riječi su Fabrizija Romana.

Lucas Hernandez je zbog teške povrede propustio gotovo kompletnu ovu sezonu. Nastupio je u samo 11 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je u dresu bavarskog velikana 27-godišnji defanzivac odradio 107 utakmica i ima učinak od dva gola i osam asistencija.

Kompletnu omladinsku karijeru, kao i prve dane profesionalne karijere Hernandez je proveo u madridskom Atleticu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.