Posrnuli evropski velikan ušao u utrku za potpis Lea Messija

Žele ga u Londonu

Posrnuli evropski velikan ušao u utrku za potpis Lea Messija

E. Ganibegović

Lionel Messi gotovo sigurno će predstojećeg ljeta napustiti PSG nakon što mu istekne ugovor, a interes za njegove usluge nakon Barcelone i Al-Hilala pokazao je još jedan evropski tim.

Spletom okolnosti Lionel Messi je 2021. godine stigao u PSG i potpisao dvogodišnji ugovor, nakon kojeg će po svemu sudeći napustiti prijestolnicu Francuske.

S ovim timom Messi nije uspio ispuniti glavni cilj, a to je osvajanje Lige prvaka u kojoj je oba puta ispadao u osmini finala, prvo od Real Madrida, a onda i od Bayerna.

Sve više se priča i piše o tome kako bi se na kraju sezone Leo mogao vratiti u Barcelonu u kojoj je proveo 21 godinu, a to je priznao i sam trener Xavi Hernandez.

"Zavisi od mnogo stvari, to je sve što mogu da kažem. On je spektakularan fudbaler i vidjet ćemo šta će biti. To će, također, mnogo zavisiti od namjera Lea Messija", rekao je Xavi na konferenciji za novinare.

Argentinac ima i bogatu ponudu iz Saudijske Arabije odnosno iz tamošnjeg Al-Hilala, a sada se u trku za njegov potpis uključio i posrnuli velikan.

Oglasi

Konkretno, navodi se da je Lionela Mesija tražio američki biznismen Todd Boehly u Chelseaju, prenosi TalkSport. Nada se da će Argentinac biti veliko popjačanje timu i uspjeti vratiti Chelsea u vrh Premier lige naredne sezone.

Chelsea je imao katastrofalnu sezonu i iduće neće igrati Evropu, što je u samom startu veliki minus kada je u pitanju potencijalno dovođenje Lea Messija. 

Dva kola prije kraja nalaze se na 12. mjestu Premier lige s 43 boda, 15 manje od Aston Ville koja je na mjestu koje vodi u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najdalje je Chelsea dobacio u Ligi prvaka gdje je ušao u četvrtfinale, ali tamo je naišao na Real Madrid i spasa im nije bilo.

Nedavno je Messi dobio i "ponudu" iz Aston Ville. Saigrač iz reprezentacije Emiliano Martinez obećao mu je roštilj svaki vikend i smanjenje svoje plate, samo kako bi stigao u Birmingham. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi