PSG pripremio 60 miliona eura za prvo ljetno pojačanje

Na meti urugvajski veznjak

PSG pripremio 60 miliona eura za prvo ljetno pojačanje

E. Ganibegović

PSG će na ljeto ponovo promijeniti dio igračkog kadra, a inostrani mediji prenose kako su katarski vlasnici spremili 60 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula mladog veznjaka. 

Ni ove sezone PSG nije uspio ostvariti svoj najveći san, a to je osvajanje Lige prvaka. Zaustavljeni su, kao i prošle sezone, u osmini finala.

Stoga će čelnici tima s Parka prinčeva krenuti u novi remont ekipe na ljeto. Jasno kao dan, prvi će cijenu platiti trener Galtier koji vrlo vjerovatno napušta klub.

Inostrani mediji sada prenose da je PSG spreman dati 60 miliona eura i aktivirati otkupnu klauzulu 22-godišnjeg urugvajskog veznjaka. 

U pitanju je Manuel Ugarte koji trenutno nosi dres Sportinga iz Lisabona, a za kojeg su ranije interes pokazali Chelsea i Liverpool.

Ugarte se smatra jednim od najboljih mladih defanzivnih veznjaka u Evropi i očekuje se da će ovog ljeta napraviti prelazak u neki od najjačih evropskih timova. 

Oglasi

Stigao je u zimu 2021. godine u Famalicao za 4,1 milion eura, a 22-godišnjeg da bi ga samo pola godine kasnije Sporting doveo za 10 i po miliona eura.

U dresu ovog tima stigao je i do prvog i za sada jedinog trofeja u karijeri, a to je portugalski Liga kup koji je tim iz Lisabona osvojio prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ove je sezone Ugarte nastupio na 47 utakmica i upisao jednu asistenciju. Njegov učinak ne treba da zavara, s obzirom na to da se radi o igraču koji uglavnom igra na poziciji zadnjeg veznog. 

Podsjetimo, PSG je navodno zainteresovan i za Bernarda Silvu iz Manchester Cityja, a već je riješeno dovođenje slovačkog defanzivca Milana Škriniara koji će iz Intera stići kao slobodan igrač. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi