Velika pojačanja u Banjaluci

Zoran Kvržić i Nemanja Mihajlović od naredne sezone u Borcu

Esmer Oštraković

Uprava Borca polako slaže kockice za narednu sezonu, a navodno su dogovorena dva pojačanja. Radi se o Zoranu Kvržiću i Nemanji Mihajloviću.

Nemanja Mihajlović je fudbaler koji igra na poziciji krila, a ovu sezonu proveo je u ekipi Sloge Meridian iz Doboja.

Prošao je omladinsku školu Rada iz Beograda, a nakon sjajne sezone u Partizanu nosio je dresove Heerenveena, kao i klubova iz Poljske, Turske i Spartaka iz Subotice.

Najviše ga krasi velika brzina i trebao bi biti veliko pojačanje za tim iz Banja Luke kada je riječ o ofanzivnom dijelu igre.

Sa druge strane Zoran Kvržić, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine minulu sezonu proveo je u ekipi Šibenika.

Najveći dio svoje karijere Kvržić je proveo u hrvatskim klubovima, a osim toga nastupao je i u Italiji, Turskoj, Moldaviji.

Naravno od njega će se očekivati da donese mirnoću u zadnju liniju Borca, ali i da pojača napade Borca svojim ofanzivnim kvalitetima.

Ono što je poznato jeste i da je klub napustio Benjamin Tatar.

U Borcu nisu zadovoljni njegovim učinkom, te je odlučio da ode i da potraži neku novu sredinu za igru.

Tatar je od dolaska u banjalučki klub u dresu Borca odigrao ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima, te je uspio dati tri gola i upisati dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najbolje dane svoje karijere proveo je u Sarajevu gdje je igrao skoro tri godine i pružao odlične partije, a upravo je s Koševa početkom 2021. godine odlučio da ide u Saudijsku Arabiju.

Tatar je igrao i za Radnik iz Hadžića, Novigrad, Cibaliju, Goricu i Slaven Belupo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.