Stigao kao veliko pojačanje, ali tu ulogu nije opravdao: Tatar pred izlaznim vratima Borca

Nisu baš zadovoljni njegovim igrama

Stigao kao veliko pojačanje, ali tu ulogu nije opravdao: Tatar pred izlaznim vratima Borca · Saznajemo

E. Čaušević

Benjamin Tatar vratio se prošlog ljeta u Bosnu i Hercegovinu nakon nastupa u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, te je potpisao za banjalučki Borac. No, u dresu Borca se nije proslavio svojim igrama i kako stvari stoje na ljeto će potražiti novi klub.

Tatar igrao u Saudijskoj Arabiji za Abhu, te u Kuvajtu za Qadsia SC, ali odlučio se prošlog ljeta vratiti u najjači rang bh. fudbala.

Ovaj 29-godišnjak prihvatio je ponudu Borca i odlučio je karijeru nastaviti u dresu banjalučkog kluba s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Međutim, kako saznajemo Tatar neće ostati u Borcu nakon ove sezone i sreću će morati potražiti u nekom drugom klubu.

Tatar je potpisao ugovor godinu plus godin, ali nije uspio opravdati epitet pojačanja, te kako neslužbeno saznajemo Borac neće s njim potpisati novi ugovor.

U Borcu nisu zadovoljni njegovim učinkom, te će Tatar najvjerovatnije napustiti klub i potražiti novu sredinu.

Oglasi

Tatar je od dolaska u banjalučki klub u dresu Borca odigrao ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima, te je uspio dati tri gola i upisati dvije asistencije.

Najbolje dane svoje karijere proveo je u Sarajevu gdje je igrao skoro tri godine i pružao odlične partije, a upravo je s Koševa početkom 2021. godine odlučio da ide u Saudijsku Arabiju.

Tatar je igrao i za Radnik iz Hadžića, Novigrad, Cibaliju, Goricu i Slaven Belupo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, odigrao je i četiri utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Do kraja sezone ostalo je još samo jedno kolo, a Borac će u nedjelju od 17 sati igrati u gostima protiv Sloge Meridian.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthSide
E glupane umjesto da si se kući vratio ti kod dušmana odeš
8 0
bazaorao
Vrati se Benjo
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi