Pretposljednji meč u La Ligi

Real Madrid bez dva ključna igrača protiv Seville, ali nisu jedini koji će propustiti meč

Eldar Ganibegović

Sutra će Real Madrid u okviru 37. kola Primere gostovati kod Seville, a treneru Carlu Ancelottiju nedostajat će četiri igrača, od kojih su dva ključna za tim iz glavnog grada Španije.

Ligu prvaka su obezbijedili i bez pritiska će igrati protiv Seville koja se bori da kroz ligu obezbijedi Evropu i na to gostovanje ekspedicija Real Madrida ide oslabljena za četiri imena.

Carlo Ancelotti neće moći računati na dva ključna igrača, Karima Benzemu i Viniciusa Juniora, a neće biti ni Marca Asensija.

Također, bit će lišen usluga Mariana Diaza, na kojeg svakako skoro da i ne računa i da nije povrijeđen, pa ga njegov izostanak mnogo i ne remeti. 

Karim Benzema se oporavlja od povrede zadobijene protiv Rayo Vallecana, Diaz i Asensio također su povrijeđeni, dok Vinicius osjeća nelagodu u koljenu.

Ancelotti je istakao da se nada da će Vinicius biti spreman za posljednje kolo, a, zanimljivo, izostanak Diaza nije ni spomenuo.

"Želimo da radimo stvari kako treba. Nedostaju Karim, Vinicius i Asensio, ali mi ćemo se potruditi da damo sve od sebe. Nadajmo se da možemo pobijediti sutra.

Vinicius ne putuje jer ne može igrati. Da može, igrao bi. Koljeno ga i dalje muči. Nadajmo se da može odigrati posljednju utakmicu", rekao je Carlo Ancelotti na konferenciji za novinare uoču ove utakmice.

Što se Diaza tiče, on će na ljeto i napustiti klub, a Ancelotti je osim njega još tri imena uvrstio na listu otpisanih. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Meč na Ramon Sanchez Pizjuanu počinje sutra od 19:30 i to će biti jedina utakmica koja će se igrati sutra u La Ligi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.