Dream team od igrača kojima ističe ugovor: Svi oni će na ljeto biti besplatni

Ekipa zrela za velike domete

Dream team od igrača kojima ističe ugovor: Svi oni će na ljeto biti besplatni

Eldar Ganibegović

Nakon što se okončaju uzbuđenja u završnicama liga, odigraju se finala u UEFA-inim takmičenjima, spustit će se zavjesa na još jednu fudbalsku sezonu, ali onda kreću uzbuđenja na transfer tržištu. Mnogim igračima ističe ugovor na kraju ove sezone i na ljeto će, ako ga ne produže, moći besplatno otići u neki drugi klub, a mi ćemo pokušati sastaviti najboljih 11 od tih igrača u formaciji 4-3-3.

Na golu bi bio David de Gea. Špancu ističe ugovor na kraju ove sezone i vidjet ćemo da li će ostati u timu u koji je stigao 2011. godine iz Atletico Madrida.

S obzirom na to da je Milan Škriniar već dogovorio transfer u PSG, na stoperski par staviti ćemo Evana Ndicku iz Eintrachta i Iniga Martineza iz Bilbaoa koji je, ruku na srce, jednom nogom na Camp Nouu.

Na desnom beku ne bi bilo zvučno ime. Najzanimljiviji je kapiten Rennesa, 31-godišnji Hamari Traore.

Lijevi bek sigurno bi bio Grimaldo da već nije dogovorio transfer u Bayer Leverkusen, pa ćemo na tu poziciju staviti Raphaela Guerreira, kojem na ljeto ističe ugovor s Borussijom Dortmund.

Kada je pozicija zadnjeg veznog u pitanju, dilema nema mnogo. Tu je svakako N'Golo Kante koji se povezuje s prelaskom u Arsenal nakon što mu istekne ugovor s Chelseajem.

Oglasi

Najviše izbora je za preostale dvije pozicije u veznom redu. Pored igrača kao što su Tielemans, Rabiot, Laimer, Ndombele, Lo Celso i drugi, Kanteu ćemo pridružiti Tonija Kroosa (Real Madrid) i Ilkaya Gundogana (Manchester City).

Na desnoj strani napada, jasno kao dan, nalazio bi se Lionel Messi (PSG). Na drugoj strani, bio bi Wilfried Zaha iz Crystal Palacea.

U vrhu napada bio bi Karim Benzema, posljednji osvajač Zlatne lopte i udarna igla Real Madrida. 

Jasno, neki od ovih igrača ostat će u svojim klubovima, odnosno produžiti će ugovor kada im aktuelni istekne, a najveće šanse za to imaju Benzema i Kroos u Real Madridu. 

Ukupna vrijednost ovog tima iznosila bi, prema cijenama na Transfermarktu, 267 miliona eura, a najskuplji među njima je Lionel Messi s vrijednošću od 45 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Najboljih 11 koji će na ljeto biti slobodni (4-3-3): De Gea (Manchester United); Ndicka (Eintracht), Martinez (Athletic Bilbao), Traore (Rennes), Guerreiro (Borussia Dortmund); Kante (Chelsea), Kroos (Real Madrid), Gundogan (Manchester City); Messi (PSG), Zaha (Crystal Palace), Benzema (Real Madrid). 

IGRAČ KLUB POZ VRIJEDNOST (€)
D. De Gea Man. Utd GK 15.000.000
E. Ndicka Eintracht  CB 32.000.000
I. Martinez Athletic  CB 18.000.000
H. Traore Rennes RB 10.000.000
R. Guerreiro Borussia D. LB 22.000.000
N. Kante Chelsea DM 20.000.000
T. Kroos Real Madrid CM 18.000.000
I. Gundogan Man. City CM 25.000.000
L. Messi PSG RW 45.000.000
W. Zaha C. Palace LW 27.000.000
K. Benzema Real Madrid ST 35.000.000
TOTAL: 267.000.000

Na ljeto i mnogim bh. fudbalerima ističu ugovori, kao što su Edin Džeko (Inter), Sead Kolašinac (Marseille), Smail Prevljak (Eupen), Gojko Cimirot (Standard), Adnan Kovačević (Ferencvaros) i drugi. 

Top Komentari

nakopitam
Zasto je cifutski kepec medju ovima? Njega nece ni GOŠK
2 0
user1676286668
Kolasinac dogovora produženje kao i Džeko se se novi ari malo raspitajte kad pišete nebuloze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi