Union Berlin se zahvalio dvojici fudbalera

Hit Bundeslige dvojici igrača već je saopštio da na ljeto mogu ići

Eldar Ganibegović

Ove sezone su apsolutni hit Bundeslige i sutra će imati šansu da obezbijede Ligu prvaka. Danas su saopštili dvojici igrača da ne računaju na njih iduće sezone.

Union Berlin pravi je hit ove sezone u Bundesligi. U jednom momentu su bili u borbi za titulu prvaka, a sutra će u posljednjem kolu imati šansu da obezbijede učešće u Ligi prvaka.

Trenutno zauzimaju četvrto mjesto na tabeli s 59 bodova koliko ima i Freiburg. Imaju bolju gol-razliku, pa drže sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za četvrto mjesto.

Moraju pobijediti Werder i sigurni su u Ligi prvaka, ukoliko Freiburg ne pobijedi Eintracht u Frankfurtu za barem pet golova razlike više nego Union Werder, što je naučna fantastika.

Izborili Ligu prvaka ili ne, u njoj u dresu tima iz glavnog grada Njemačke neće igrati dvojica fudbalera koji će na ljeto napustiti klub.

U pitanju su veznjak Levin Mete Öztunali i lijevi bek Niko Gießelmann, obojica Nijemci. 

Öztunali je u klub stigao u ljeto 2021. godine iz Mainza, a ranije je igrao za Bayer Leverkusen, Werder i HSV. 

Ove je sezone u Bundesligi skupio tek dva nastupa i upisao jednu asistenciju, pa je odlazak logičan potez.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gießelmann je osim za Union još nastupao za Fortunu iz Düsseldorfa, Greuther Fürth i Hannover 96. 

Za razliku od prethodno navedenog saigrača, on je nastupio čak 35 puta u svim takmičenjima i upisao dvije asistencije, no ugovor mu ipak neće biti produžen. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.