Juranović izveo magiju u Dortmundu, ali zbog poteza Guerreira to su svi odmah zaboravili

Svi su vidjeli loptu u golu, a onda...

Juranović izveo magiju u Dortmundu, ali zbog poteza Guerreira to su svi odmah zaboravili

E. Čaušević

Borussia Dortmund pobijedila je u subotu na svom terenu Union Berlin sa 2:1 i nastavila borbu za titulu prvaka Njemačke s Bayernom. Iako smo vidjeli tri gola u Dortmundu na kraju je meč obilježio sjajan potez Josipa Juranovića, ali nakon toga i spektakularan klizeći start Raphaela Guerreira.

Dortmund je uspio da dođe do prednosti u 28. minuti kada je upravo Guerreiro bio asistent, a mrežu Union Berlina za 1:0 zatresao je Malen.

Međutim, u drugom poluvremenu gosti iz Berlina uspjeli su da poravnaju na 1:1 i vrate stvari na početak.

U centru pažnje bio je Behrens koji je u 61. mintui uspio da zatrese mrežu Dortmunda i vrati Union Berlin u potpunosti u meč.

Ubrzo nakon toga gosti su mogli do potpunog preokreta nakon što je magiju izveo Josip Juranović, ali njegov potez ostao je u sjeni onoga što je izveo Guerreiro.

Naime, Juranović je odlično uspio da primi jednu dugu loptu i zatim je sjajnim dodavanjem uposlio Beckera koji je izašao sam ispred golmana Dortmunda i već tada svi su očekivali da će Union Berlin da preokrene rezultat.

Oglasi

No, Kada je Becker htio da udari loptu niotkud se pojavio Guerreiro koji je fantastičnim klizećim startom uspio da izbije loptu i spasi Dortmund čini se sigurnog gola.

Juranović i saigrači nisu mogli da vjeruju kakav potez je izveo portugalski lijevi bek i da je na takav način uspio da izbije loptu i spasi svoju ekipu.

Tu situaciju možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon toga nije dugo trebalo da domaći kazne Union Berlin za taj zicer. Domaći su u 79. minuti uspjeli da dođu do pobjede kada je Moukoko pogodio za konačnih 2:1.

Dortmund je ostao na drugom mjestu sa 56 bodova i ima samo dva boda manje u odnosu na Bayern koji je uz dosta muke u gostima pobijedio Freiburg s minimalnih 1:0. Union Berlin je ostao treći i ima 51 bod.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi