Umjesto za Bayern igrat će za Union Berlin i za sve je kriva Barcelona - Amerikanac ide ispočetka
Američki fudbaler imao je mnogo veća očekivanja od karijere, ali Barcelona mu nije bila pametan izbor (Foto: EPA)

Sergino Dest na novoj posudbi

Umjesto za Bayern igrat će za Union Berlin i za sve je kriva Barcelona - Amerikanac ide ispočetka

Midhat Šljivak

Sergino Dest (22) definitivno je napravio pogrešan potez potpisom za Barcelonu. Desni bek stigao je na Camp Nou 2020. godine, ali nije se uspio dokazati i otišao je na posudbu u AC Milan. Ni naredne sezone neće ga biti u sastavu Barce i otići će na posudbu u Union Berlin.

Sergino Dest je u ljeto 2020. godine bio jedan od najtraženijih defanzivaca svijeta. Ovaj 22-godišnjak je imao ponude najvećih evropskih klubova, a 'u finalu' je imao ponude Barcelone i Bayerna.

Iako je koketirao često s bavarskim velikanom na kraju je potpisao za Barcelonu. Plaćen je Ajaxu 21 milion eura i potpisao je ugovor na pet godina.

Međutim, američki fudbaler se nije iskazao u redovima katalonskog velikana. Zbog toga ga je klub poslao u AC Milan na posudbu, no ni na San Siru ne pokazuje talenat kojeg posjeduje.

Xavi Hernandez ne računa na njegove usluge iako mu je u timu pozicija desnog beka poprilično deficitarna. On nema previše povjerenja u Amerikanca i Dest će na novu posudbu.

Mladi fudbaler će u narednoj sezoni igrati za Union Berlin. Dogovor između dva tima je postignut, fudbaler je pristao na dolazak u glavni grad Njemačke i uskoro će sve biti zvanično.

Oglasi

Union Berlin ove sezone igra zaista fenomenalan fudbal. Trenutno su na trećem mjestu Bundeslige s odličnim šansama da izbore Ligu prvaka.

Dest bi trebao biti pojačanje za defanzivni red i Amerikanac će po svemu sudeći zaigrati u Bundesligi naredne sezone.

U ovoj je u dresu Milana nastupio samo 14 puta, a tokom boravka u Barceloni nastupio je u 72 utakmice i postigao je tri pogotka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je prošao sve omladinske selekcije Ajaxa. Rođen je u Nizozemskoj, ali se zbog porijekla odlučio igrati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Za državnu selekciju nastupio je 25 puta i postigao je dva gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi