Brazilac srušio Sevillu sa dva gola

Rodrygo odigrao utakmicu života, pa priznao pred kamerama: "Bio sam ljut na Ancelottija"

Edmir Škorić

Real Madrid je večeras u 37. kolu španske La Lige slavio kao gost protiv Seville sa 2:1.

Junak Madriđana bio je Rodrygo, koji je postigao oba gola. Prvi u 29. minuti iz slobodnjaka, a drugi nakon sjajne asistencije Tonija Kroosa.

Iako Realu ova utakmica nije ništa značila, odrađena je na najbolji način, a prvenstveno zahvaljujući Brazilcu.

"Bio sam malo ljut na Ancelottija jer sam htio postići još jedan gol, želio sam hat-trick, ali u redu je, rekao mi je da ćemo na ovaj način pobijediti", rekao je Rodrygo nakon meča, kojeg je Italijan izveo iz igre u 81. minuti.

Rodrygo je postao treći najmlađi igrač Reala koji je postigao gol direktno iz slobodnog udarca. Prethodno su to činili Marco Asensio 2017. godine u dobi od 21 godine i 218 dana, te Mesut Ozil koji je 2010. godine sa 22 godine i 23 dana postigao gol iz slobodnog udarca.

Talentovani Brazilac je to učinio večeras u dobi od 22 godine i 138 dana.

Bila je ovo jedna od njegovih najboljih utakmica otkako je došao u Madrid iz Santosa za 40 miliona eura 2019. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je odigrao 32 ligaška meča i dao je sedam golova uz devet asistencija, a ima i pet golova + 2 asistencije na 12 mečeva Lige prvaka.

Sa Kraljevima je u tekućoj sezoni osvojio Kup Kralja, a inače ima jedan trofej u Ligi prvaka te dva naslova španskog prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.