Real Madrid je klub iz snova, čak i igračima rivalskih klubova

Hakimi bi na Bernabeu

Real Madrid je klub iz snova, čak i igračima rivalskih klubova

Eldar Ganibegović

Real Madrid je klub o kojem, između ostalih, vjerovatno svako dijete sanja kada počinje igrati fudbal, a protiv prelaska u taj klub nerijetko ne bi imali ni igrači rivalskih klubova.

Iako je od samog dolaska u PSG 2021. godine iz Intera Achraf Hakimi standardan član prve postave ovog kluba, ne bi imao ništa protiv odlaska.

Novinar Santi Aouna javlja kako mu je želja da se vrati u Real Madrid, tim za koji je nastupao od 2015. do 2018. godine.

Sedamdeset miliona eura vrijedan marokanski reprezentativac ugovor s PSG-om ima do ljeta 2026. godine, pa bi koštao poprilično dosta novca.

On bi, ukoliko pređe u Real Madrid, svoje mjesto morao tražiti pored Danija Carvajala i Lucasa Vazqueza na poziciji desnog beka.

PSG ga je, podsjetimo, doveo za 68 miliona eura iz Intera i vjerovatno ne bi pristao na manju cifru u slučaju da ga ovog ljeta htjednu prodati.

Oglasi

S prelaskom u Real Madrid konstantno se povezuje i Kylian Mbappe, a upravo je Hakimi navodno bio jedan od uslova Francuza.

Poznato je da su njih dvojica najbolji prijatelji van terena, pa je Mbappe navodno tražio Real Madridu da dovede i Hakimija, ukoliko želi njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče 24-godišnjeg Hakimija, on je dijete Real Madrida, a u karijeri je osim za Inter i PSG nastupao još za Borussiju Dortmund.

Ove je sezone na 38 utakmica u svim takmičenjima ostvario učinak od pet golova i isto toliko asistencija. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi