Vjerovali ili ne: Barcelona se plaši Real Madrida zbog moguće izdaje Marca Asensija
Marco Asensio i Real Madrid raskidaju saradnju i na kraju sezone ovaj 27-godišnjak je slobodan (Foto: EPA)

Zanimljivo

Vjerovali ili ne: Barcelona se plaši Real Madrida zbog moguće izdaje Marca Asensija

M. Šljivak

Marco Asensio (27) odlučio je nakon devet godina napustiti Real Madrid. Sjajni ofanzivac odbio je ponudu za nastavak saradnje i odlučio je potražiti novu sredinu. Karijeru bi, po određenim navodim, mogao čak nastaviti i u redovima velikog rivala Barcelone.

Marco Asensio odlučio je otići iz Real Madrida nakon devetogodišnjeg boravka u klubu. Ovaj 27-godišnjak odbio je novi ugovor jer se želi okušati negdje drugo, gdje bi mogao imati više prostora za igru.

Očekivano, brojni klubovi pokazuju interes za Asensija. Spominju se PSG, Juventus, Aston Villa, ali i Realov najveći rival Barcelona.

Katalonski velikan spreman je poslati ponudu Asesniju. Potvrđeno je to za Mundo Deportivo.

"Barcelona i Xavi veoma cijene Marca Asensija koji je ubrzo slobodan igrač. Smatraju ga igračem koji bi se uklopio u Barcin stil igre i koji bi bio pravo pojačanje za tim. Treba istaći da je njegov agent Jorge Mendes u odličnim odnosima s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom", piše Mundo Deportivo.

Oglasi

Ipak, navodi se kako bi Barca zbog očuvanja dobrih odnosa s Realom mogla i preskočiti ovaj potpis.

"Barcelona bi ipak radije preskočila eventualni rat s Realom. Klub se plaši kako bi u slučaju njegovog dovođenja, Real krenuo žestoko na neke od Barcinih igrača", piše ovaj katalonski list.

Marco Asensio je u proteklih devet godina uzeo sve što je mogao s Realom. Odigrao je 285 utakmica za kraljevski klub i ima učinak od 61 postignutog gola i 32 asistencije.

Barcelona ovog ljeta ima velike planove. Odlučili su napraviti dosta promjena unutar ekipe, a Asensio je samo jedan od fudbalera koji se povezuju s dolaskom na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lionel Messi je prvo ime koje se spominje, također, Katalonci žele i Angela Di Mariju, te još nekoliko velikih imena u ostalim dijelovima terena.

Barcelona je ove sezone uvjerljivo osvojila titulu prvaka i novim akcijama žele titulu i zadržati te pokrenuti dominaciju španskim fudbalom u narednim godinama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi