FOTO: EPA

Play-off ACB lige

Musi je trebalo manje od pola utakmice da pokaže ko je Kralj

Haris Zilić

Počeo je play-off španske ACB lige u košarci. Borba za titulu tek sada će da dobije pravu dimenziju, a Real Madrid je odmah na startu play-offa pokazao jasne namjere.

Aktuelni prvak Evrope je u prvoj utakmici četvrtine finala ubjedljivo porazio Gran Canariu.

Gosti sa Kanarskih Ostrva u ovom duelu nisu imali ni mali postotak šansi protiv izuzetno raspoloženog Reala.

Prvu četvrtinu Real je dobio sa 22:13, drugu četvrtinu je dobio sa 29:12 i jasno je bilo u kojem smjeru je otišla utakmica.

U drugom poluvremenu igrala se lagana košarka, većinom koš za koš do konačnih 95:68 i 1:0 za Kraljevski klub u seriji.

Briljantnu partiju u timu Reala odigrao je naš Džanan Musa koji je bio i igrač utakmice.

Musa je na parketu proveo 18 minuta, a ubacio je 20 poena, dodao dva skoka i dvije asistencije, a već sredinom treće četvrtine bio je na pomenutoj cifri od 20 poena. Do kraja sureta je zasluženo odmarao.

U timu Reala izdvaja se i još jedna rutinska partija veterana Llulla koji je ubacio 16 poena.

Kod gostiju zaoažen je bio Balcerowski sa 15 poena i pet skokova, dobru rolu je imao i Inglis također sa 15 poena i pet skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Četvrtfinalna serija igra se na dvije pobjede, a naredni meč se igra na Kanarskim Otocima.

Real Madrid je u play-off ušao sa druge, a Gran Canaria je ušla sa sedme pozcije. Ovo je bio i duel aktuelnog osvajača Eurolige i aktuelnog osvajača Eurocupa za ovu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.