Real gurnuo imenjaka u niži rang, Musa odigrao u svom stilu
FOTO: BC Real Madrid/Twitter

Uzbudljiv duel u posljednjem kolu ACB lige

Real gurnuo imenjaka u niži rang, Musa odigrao u svom stilu

H. Zilić

Nakon osvajanja Eurolige košarkaši Real Madrida vratili su se obavezama u španskoj ACB ligi gdje ih očekuju utakmice play-offa, ali prije toga su morali odigrati večeras utakmicu 34. regualrnog kola.

Umor je bio vidljiv na licama košarkaša Reala tako da nisu pružili očekivanu partiju u duelu protiv Betisa.

Konačan rezultat je glasio je ipak u korist Real Madrida 79:77.

Gosti iz Andaluzije bili su sjajan i ravnopravan protivnik od početka utakmice.

Nisu gosti dozvoljavali Realu da razvije svoju igru, a vrlo vješto i znalački kažnjavali su greške u igri Reala. Bili su jako precizni u fazi napada.

Za Betis je ova utakmica bila i utkamica za opstanak u društvu najboljih jer bi eventualnim trijumfom zadržali status u ACB ligi bez obzira na rezultat meča Granada - Joventut jer imaju bolji međusobni od Granade, a u 34. kolo oba tima su ušla s omjerom 10-23.

Oglasi

Na kraju ipak madridski klub je slavio i Betis gurnuo u niži rang jer je Granada savladala Joventut u posljednjem kolu.

U timu Reala naš Džanan Musa je odradio svoju rolu kako je i navikao. Susret je završio sa deset poena, četiri skoka i jednom asistencijom za 17 minuta na parketu.

Yabusele je kod domaćina ubacio 14 poena, odličan je bio i Hezonja sa 11 poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U redovima Betisa fenomenalan meč je odigrao Perez sa double-double učinkom od 17 poena i 13 skokova, Monterio je dodao 19 poena.

Real Madrid će u play-off ACB lige sa treće pozicije i u četvrtini finala će za protivnika navjerovatnije mati ekipu Gran Canarie koja je aktuelni osvajač Eurocupa.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije