Svi su očekivali Luku Dončića na finalu Eurolige, ali bizaran problem ga je onemogućio da dođe

Nije mogao doći

Svi su očekivali Luku Dončića na finalu Eurolige, ali bizaran problem ga je onemogućio da dođe

M. Šljivak

NBA zvijezda Luka Dončić nije se pojavio na finalnom susretu Eurolige između njegovog bivšeg kluba Real Madrida i Olympiakosa. Razlog što nije uspio doći na utakmicu je bizaran jer njegov privatni avion nije mogao sletiti u Kaunas zbog grčkih navijača.

Luka Dončić je kao igrač Real Madrida još kao tinejdžer osvojio gotovo sve što je mogao. Slovenac je veliki navijač Kraljeva i mnoge je začudilo što se nije pojavio na finalu Eurolige protiv Olympiakosa.

NBA zvijezda imala je u planu da dođe protekle nedjelje u Kaunas. Privatni avio bio je spreman za put, ali je on u posljednji čas otkazan zbog bizarnog razloga.

Aerodrom u Kaunasu bio je suviše mali da bi avion sletio. Pista je već bila ispunjena brojnim čarter letovima iz Grčke i za slijetanje još jednog aviona nije bilo mogućnosti.

Tako je Dončić odustao od puta u posljednji čas. Morao je utakmicu pratiti na TV ekranu i srećom, imao je šta vidjeti jer je u nevjerovatnom preokretu Real Madrid došao do 11. titule prvaka Evrope.

Real je tako razočarao ogroman broj navijača Olympiakosa. Tim iz Pireja je imao ogromnu podršku, no na kraju su pognutih glava otišli kući.

Oglasi

Luka Dončić kući stigao u velikom stilu - Cifra koju je izdvojio za poseban let je nevjerovatna

Luka Dončić je iznenađujuće rano završio ovu NBA sezonu. Njegovi Dallas Mavericksi doživjeli su raspad sistema, nisu uspjeli ući u doigravanje i slovenački košarkaš je mogao ranije kući. U Sloveniji se pojavio u velikom stilu. Stigao je privatnim avionom čiji je sat leta 15.500 eura.

Luka Dončić iza sebe ima odličnu poentersku sezonu. Ipak, nije ga niko pratio od saigrača, pa su Dallas Mavericksi na veliko iznenađenje svih ostali bez doigravanja.

Bolje rečeno, oni su odustali od nastupa u play offu. To je bio znak i da Dončić može ranije na odmor, a on se kući vratio u velikom stilu.

Luka je iznajmio privatni avion. U Ljubljanu je stigao Gulfstream G650 avionom kojeg mogu priuštiti samo oni najbogatiji jer mu je cijena 60 miliona eura.

Dončić je iz Dallasa do Ljubljane iznajmio ovaj luksuzni avion. Cijena iznajmljivanja po satu leta je 15.500 eura i lako je izračunati koliko je Luka potrošio novca na let kući.

Oglasi

Od Dallasa do Ljubljane je oko 10.700 kilometara i oko devet i po sati leta. Tako je ovaj let zvijezdu Mavericksa koštao oko 150.000 eura.

Ova cifra ne predstavlja ništa za 24-godišnjeg slovenačkog košarkaša. On je već zaradio ogroman novac, a trenutno je pod ugovorom od 215 miliona dolara.

G650 letjelica prvi je put predstavljena 2012. godine. Dosad je proizvedeno 200 primjeraka i koštaju 60 miliona eura. Korišteni primjerak može se nabaviti za 20-ak miliona eura.

Unutrašnjost ovog aviona ispunjena je luksuzom. Tu su 26-inčni televizori, a Luka je pri ulasku i izlasku morao da se dobro sagne jer je visina kabine za putnike samo 170 centimetara.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ovaj avion može nositi do 19 putnika, a postoji mogućnost da se sjedišta pretvore u krevete i 10 putnika mogu bez problema spavati tokom leta.

Luka Dončić je sezonu okončao kao drugi strijelac lige s prosjekom od 32.4 poena, a ovom učinku je dodao 8.6 skokova i osam asistencija po meču.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti