Tuzlaci trenutno pred ispadanjem

Nevjerovatna uzbuđenja u Premijer ligi BiH, Željezničar gura Slobodu u Prvu ligu

Midhat Šljivak

Željezničar od sedme minute vodi s 1:0 protiv Slobode na Tušnju. Pogodak je postigao Santos.

Sloboda mora pobijediti Željezničar da bi ostala u ligi. Ipak, od sedme minute situacija je veoma teška za domaći tim jer gosti iz Sarajeva vode s 1:0.

Andrija Drljo je u sedmoj minuti fenomenalnom loptom pronašao Santosa. Ovaj je pobjegao odbrani Slobode i matira Bukvića za prednost gostiju od 1:0.

Santosu je ovo sedmi pogodak ove sezone, a ovaj bi lako mogao biti jedan od najvažnijih u jako dobroj sezoni koju igra brzonogi brazilski fdubaler.

Velež je protiv Posušja poveo sa 1:0 u šestoj minuti. Pogodak na Mokrom Docu postigao je Nemanja Anđušić.

Također, Široki Brijeg u borbi za Evropu vodi s 1:0 protiv Leotara u Trebinju pogotkom Ilije Bagarića, kao i Borac u Doboju protiv Sloge golom Jove Lukića.

Po trenutnoj tabeli u Evropu ide Željezničar, a ispadaju ekipe Slobode i Leotara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ima međutim još dosta da se igra do kraja utakmice i vidjet ćemo kako se situacija na premijerligaškim terenima razvijati.

Podsjetimo, ranije su evropske utakmice osigurali HŠK Zrinjski kao šampion Bosne i Hercegovine, te ekipe Borca i Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.