Pranjić: Zamolio bih sve da se naoružaju strpljenjem i da ponesu tablete za smirenje

Meč odluke igra se u Tuzli

Pranjić: Zamolio bih sve da se naoružaju strpljenjem i da ponesu tablete za smirenje

E. Škorić

U nedjelju se igraju posljednje utakmice u ovoj sezoni Premijer lige, a najviše pažnje privlači duel starih rivala na Tušnju.

Sloboda dočekuje Željezničar i ova utakmica nazvana je utakmicom sezone za oba tima. Tuzlacima treba pobjeda da ostanu u ligi, a Plavima sa Grbavice dobar rezultat kako bi zadržali četvrto mjesto i izborili Evropu.

Ulog je ogroman, pritisak sve veći, ali trener Slobode Danijel Pranjić vjeruje da će njegov tim na kraju ostvariti cilj i ostati u Premijer ligi.

"Veliko finale, zadnja utakmica u ovoj sezoni. Najbitnija, bitna i nama i Želji. Sigurno će biti specifična utakmica, možda ne kao i ove sve ostale. Uvjeren sam da će biti pun stadion. Zamolio bih sve da se naoružaju sa strpljenjem, da ponesu i tableta za smirenje. Možda ni cijela sezona nije bila stresna kao što će biti ova utakmica", kazao je Pranjić na početku press konferencije, pa je nastavio:

"U takvoj smo situaciji i moramo to prihvatiti. Da smo zaslužili da ostanemo, vjerovatno bi riješili malo ranije. Cijela sezona je bila takva kakva jest. Nismo imali pobjedu u gostima i kada staviš sve na papir, teško je ostati u ligi, ako si realan. Imamo još jednu priliku, a hoćemo li je iskoristiti, to ćemo tek vidjeti kad sudija svira kraj. Ja sam nevjerovatno miran iako je ovakva situacija. Možda su ljudi oko mene pod velikim stresom i to će se možda osjetiti na dan utakmice. Imali smo takvu situaciju protiv Tuzle gdje sam debitovao. Bila je ključna utakmica, pa smo onda opet imali Široki... Igrali smo ih dosta, ali ova će biti baš speficična. Poslije ovog više nema popravka".

"Mislim da će ovdje odlučivati to ko više bude htio i želio, a ja sam uvjeren da ćemo to biti mi. Kad se boriš za goli život, onda moraš napraviti sve i u nekim trenucima takvim ne znaš koliko imaš snage. Dok ne počne utakmica, sigurno da će biti nervoze i svega, ali kad krene onda je borba od prve do zadnje minute. Uz pun stadion mi ćemo izboriti opstanak u ligi", dodao je trener Slobode.

Potom je bivši hrvatski reprezentativac govorio i o tome hoće li ostati na klupi Slobode u budućnosti. Spreman je, ali pod jednim uslovom...

"Vidim svoju budućnost u Tuzli, ali samo u situaciji da imamo plan i program i da znamo šta želimo. Poslije utakmice sjest ću s ljudima koji vode klub i ako budemo imali plan, onda da. Došao sam ovdje radit i radim. Nisam došao pobjeći ako se desi situacija da ispadnemo, ali mora da bude plan i program. Ako nas dragi Bog nagradi i ako preživimo, ne smijemo dozvoliti da se sljedeće sezone desi opet ovakva situacija".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret u Tuzli igra se u nedjelju od 17 sati, a u istom terminu odigraće se i svi ostali mečevi 33. kola.

Željezničaru igra i remi, pa čak i poraz ovisno o rezultatu u Trebinju, dok Slobodi odgovara isključivo pobjeda. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

velez mo
Sretno Sloboda,Sretno Siroki
2 1
nakopitam
Kakve tablete, ponesite vi toljage za sudije i ono sto vam spremaju vicini i ivicini pusikurrci
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi