Bašić pred meč sezone za Plave: Ako budemo kalkulisali, izgubit ćemo!

O utakmici je govorio i Semir Štilić

Bašić pred meč sezone za Plave: Ako budemo kalkulisali, izgubit ćemo!

S. Mlaćo
U posljednjem meču ove sezone nogometaši Željezničara će gostovati Slobodi. Radi se o veoma bitnom meču za oba tima.

U posljednjem meču ove sezone nogometaši Željezničara će gostovati Slobodi. Radi se o veoma bitnom meču za oba tima.

Plavi sa Grbavice žele četvrto mjesto i plasman u Evropu, a trenutno imaju dva boda prednosti nad Širokim Brijegom.

Sloboda je pobjeda potrebna u borbi za opstanak, pa će na Tušnju u nedjelju od 17 sati itekako biti vatreno.

Željezničar bi pobjedom riješio sva pitanja u borbi za Evropu, a Plavi mogu i remizirati, pa čak izgubiti, no u tom slučaju moraju se nadati da Široki Brijeg neće slaviti u Trebinju kod Leotara. Kombinacija je mnogo, a o svemu su danas govorili trener Željezničara Nermin Bašić i prvotimac Semir Štilić.

“Došli smo do toga o čemu smo sanjali. Ogroman značaj će imati utakmica, a slavit će onaj ko bude vjerovao, ko bude mentalno jak. Sloboda ima odličnu ekipu, mogu istaći igrače sa ozbiljnim karijerama, ima tu i mladi Mehmedović i oni zaslužuju Premijer ligu. Trener je mlad i ambiciozan, te želi se dokazati.

Oglasi

Evropa se činila nedostižna za nas, ali vjerovali smo u sebe. Poboljšali smo neke stvari, pokazali karakter kada je bilo najteže. Imali smo pobjednički mentalitet, narasli smo svi skupa i to nam daje za pravo da možemo vjerovati u snove koje smo sanjali.

Pripremali smo se u miru, želimo kontrolisati utakmicu, ali znamo da će biti teško. Neka nogomet slavi u Tuzli i neka bolji na kraju se raduje“, rekao je Bašić.

Riječ je dobio i Štilić.

“Odlična je atmosfera. Znamo važnost utakmice, svjesni smo šta nam znači. Na nama je da istrčimo 90 minuta i damo sve od sebe, te se nadamo da

Mekića neće biti, to je svakako problem za Bašića. Svjestan je toga.

Oglasi

“Sigurno će nedostajati. Napravit ćemo određene rotacije, pa vidjet ćemo. Mi moramo ići na pobjedu, nema kalkulacija, a oni 'moraju'. Ako budemo kalkulisali, izgubit ćemo. Psihološki je manji pritisak na nama. Evropu moramo uzeti sami“.

Sloboda je iskusna, odakle stiže najveća opasnost po vama?

“Mislim da je najveća opasnost Komazec, Husejinović, Bekić...Moramo se spremiti da ima kvalitetno odgovorimo, te mi želimo biti dominantni u posjedu lopte. Želim da budemo hrabri, da budemo odvažni, te se nadam da ćemo uz podršku navijača ispuniti cilj“, dodao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O pritisku pred meč govorio je i Štilić.

“Pritisak je normalan u Želji. Svaka utakmica je pritisak, a ova je finalna. Ako ne izborimo Evropu biće to mali neuspjeh. Imamo kvalitetnu ekipu, iskusnu i možemo se nositi sa pritiskom“, dodao je Štilić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Ako vas sudija ne pogura, pobijediti necete
3 4
hzsg
Moj Bašicu nema tu nikakvih kalkulacija, u sastav je uvršten VAŠ NAJJACI IGRAC U OVOM MOMENTU - SUDIJA IRFAN PELJTO
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi