Tribine Tušnja su uveliko pune, tablete za smirenje će biti neophodne

Meč odluke

Tribine Tušnja su uveliko pune, tablete za smirenje će biti neophodne

E. Škorić

U 17 sati počet će šest mečeva posljednjeg 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je prvak, Borac i Sarajevo također su izborili Evropu, ali ostaje da vidimo kome će pripasti posljednja ulaznica za evropska takmičenja, a za sada je najbliže tome Željezničar.

Plavi na Tušnju mogu da ovjere plasman u Evropu, s tim da im i poraz može donijeti ostvarenje cilja u slučaju da Široki ne pobijedi Leotar u Trebinju.

Ipak, utakmica na Tušnju mnogo je važnija Slobodi, pošto domaćin treba pobjedu za ostanak u ligi.

Nogometaši Slobode su predzadnji na tabeli sa 32 boda, moraju pobijediti danas i nadati se da će neko od konkurenata kiksati.

Oglasi

Četiri od zadnjih pet međusobnih utakmica Slobode i Željezničara završeno je remijem, a takav ishod danas ne odgovara Slobodi, dok bi Želji dakle i poraz mogao u nekim kombinacijama donijeti plasman u Evropu.

Ovaj derbi sudit će najbolji sudija u BiH Irfan Peljto i s razlogom su mu dali povjerenje u "utakmici sezone".

Istovremeno, Tušanj je sat vremena prije početka utakmice već dobro popunjen, s tim da se tek očekuje dolazak Manijaka na tribine, a oni su najavljeni u velikom broju na ovom gostovanju.

Tuzlanska publika došla je podržati nogometaše kako bi se spasili najgoreg scenarija, ali slijedi im 90 minuta uzbuđenja, nervoze, panike, stresa, tuge i radosti. Bit će sasvim sigurno svega, pa je i sam trener Danijel Pranjić na press konferenciji poručio da navijači ponesu tablete za smirenje jer se zaista očekuje puno, puno uzbuđenja na Tušnju od 17, pa sve do skoro 19 sati.

Ulog je ogroman, pritisak sve veći, ali trener Slobode Danijel Pranjić vjeruje da će njegov tim na kraju ostvariti cilj i ostati u Premijer ligi.

"Veliko finale, zadnja utakmica u ovoj sezoni. Najbitnija, bitna i nama i Želji. Sigurno će biti specifična utakmica, možda ne kao i ove sve ostale. Uvjeren sam da će biti pun stadion. Zamolio bih sve da se naoružaju sa strpljenjem, da ponesu i tableta za smirenje. Možda ni cijela sezona nije bila stresna kao što će biti ova utakmica", kazao je Pranjić na početku press konferencije, pa je nastavio:

"U takvoj smo situaciji i moramo to prihvatiti. Da smo zaslužili da ostanemo, vjerovatno bi riješili malo ranije. Cijela sezona je bila takva kakva jest. Nismo imali pobjedu u gostima i kada staviš sve na papir, teško je ostati u ligi, ako si realan. Imamo još jednu priliku, a hoćemo li je iskoristiti, to ćemo tek vidjeti kad sudija svira kraj. Ja sam nevjerovatno miran iako je ovakva situacija. Možda su ljudi oko mene pod velikim stresom i to će se možda osjetiti na dan utakmice. Imali smo takvu situaciju protiv Tuzle gdje sam debitovao. Bila je ključna utakmica, pa smo onda opet imali Široki... Igrali smo ih dosta, ali ova će biti baš speficična. Poslije ovog više nema popravka".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da će ovdje odlučivati to ko više bude htio i želio, a ja sam uvjeren da ćemo to biti mi. Kad se boriš za goli život, onda moraš napraviti sve i u nekim trenucima takvim ne znaš koliko imaš snage. Dok ne počne utakmica, sigurno da će biti nervoze i svega, ali kad krene onda je borba od prve do zadnje minute. Uz pun stadion mi ćemo izboriti opstanak u ligi", dodao je trener Slobode.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sretnooooo Slobodooooo i pobjeda 3-0 , osjecam da cemo slaviti i laganu pobjedu i ostanak u PL..
2 3
SonPen1946
Bit ce svega ovdje
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije