Uvijek će ga poštovati

Kada nosiš dres protivnika, a ovako te "ispoštuje" Koševo onda znaš da si veliki

Edmir Škorić

Na Koševu su danas snage odmjerili Sarajevo i Igman, a meč posljednjeg kola Premijer lige BiH završen je pobjedom gostiju (4:2).

Igman je na Koševo došao sa ciljem da sačuva status premijerligaša, ali ih je "zatekao" rani pogodak Vrančića.

Ipak, gosti se brzo vraćaju, pošto je Ramić u 10. minuti zabio za 1:1, a već u 14. minuti Hebibović trese mrežu svog nekadašnjeg tima za 1:2. Sjajnim golom Mulalića u 27. minuti Sarajevo se vraća, a u 39. minuti drugi gol Ramića za novo vodstvo Igmana.

Gostujuća ekipa je u nastavku golom Denkovića stavlja tačku na i i ovjerila veliku pobjedu, nakon čega je slavila ostanak u Premijer ligi, dok je Sarajevo s trećeg spalo na četvrto mjesto na tabeli, ali svejedno će igrati u Evropi koju je izborio nešto ranije pobjedom nad Veležom u Mostaru.

Nekoliko bivših igrača Sarajeva danas je bilo u redovima Igmana, poput Hebibovića, Bodula ili Ahmetovića, koji je ostavio i najveći trag od svih nabrojanih na Koševu.

Iskusni napadač je u igru ušao u 80. minuti umjesto dvostrukog strijelca Ramića, te je dobio ovacije, a posebne su uslijedile po izlasku s terena.

Navijači na Koševu ne mogu da zaborave šta je sve popularni Ahmo uradio za njih klub i znali su to da nagrade.

Ahmetović je u januaru ove godine napustio Sarajevo i kao slobodan igrač prešao u Igman.

Ahmetović je godinama bio najbolji igrač Sarajeva i sa Bordo klubom je osvojio dvije titule i dva Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevo je nastupao od 2016. godine. Postigao je 68 golova u 188 odigranih mečeva. Danas u Igmanu sarađuje s nekim bivšim saigračima sa Koševa, ali i sa trenerom Husrefom Musemićem.

U Igmanu su i Amer Dupovac te Mirko Oremuš, također bivši igrači Sarajeva. No, Ahmetović je priča za sebe i kad god se vrati na Koševo, tamo ga dočekaju širokih ruku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.