Čudna situacija na Koševu: Jedni aplaudiraju Varešanoviću, drugi mu zvižde

Pomiješana osjećanja

Čudna situacija na Koševu: Jedni aplaudiraju Varešanoviću, drugi mu zvižde

E. Škorić

Sarajevo je sezonu okončalo porazom od Igmana rezultatom 4:2 na Koševu u 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je prethodno u prošlom kolu izborio plasman u Evropu, pa je očigledno bez previše motiva igrao današnji meč s Igmanom, kojem je opet ova utakmica bila mnogo bitnija u borbi za opstanak.

Na kraju golijada i čak šest golova, te pomalo neočekivana i visoka pobjeda gostiju iz Konjica.

Zbog današnjeg poraza Sarajevo je treće mjesto prepustilo Željezničaru, koji je slavio u Tuzli protiv Slobode, a Bordo tim je na kraju završio kao četvrti, no to neće utjecati posebno na nastupe u Evropi jer oba sarajevska tima igraju u istim pretkolima Konferencijske lige.

Navijači Sarajeva su se u posljednje vrijeme navikli na dobre rezultate, pa nisu očekivali današnji poraz od Igmana.

Po izlasku sa terena, Mirzu Varešanovića su dočekale pomiješane reakcije. Jedni su mu zviždali, no drugi su aplaudirali.

Bila je ovo dosta teška sezona za sve, a naročito za navijače, igrače, stručni štab i rukovodstvo Sarajeva. Bilo je dosta uspona i padova, ali je na kraju ostvaren cilj, barem onaj koji se naknadno postavio kada je početak sezone bio katastrofalan.

Varešanović je u decembru prošle godine postao trener Sarajeva, bio je često kritikovan, navijači su tražili njegov odlazak, ali on je ostao i na kraju je značajno doprinio tome da se klub iz mrtve pozicije vrati i pronađe put do Evrope.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno, zasluge velike pripadaju Ismiru Mirviću i rukovodstvu kluba koje je dovelo vrhunska pojačanja tokom zimskog prijelaznog roka, nakon čega je Sarajevo zaigralo puno bolje i pod vodstvom Varešanovića izborilo Evropu koja je u jednom trenutku izgledala kao nemoguća misija.

To je to što se tiče ove sezone. Sarajevu slijedi malo odmora, potom kreću pripreme za evropska takmičenja, ali sasvim sigurno će svima dobro doći malo predaha od bh. nogometa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Mirza DIKTORE, sve si ih na 20-ak sto govoe MIRZA ODLAZI..samo LAGANO, i njih cemo se RIJESITI, i ostat ce samo oni koji ISTINSKI VOLE SARAJEVO, a ne IZ INTERESA..
1 4
Kockoglavi
Novinaru njemu zvizde a aplauzi su za juniore koji nose pehare bar vidi klip koji postavis. MIRZA ODLAZI
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi