Priželjkuju ga na Koševu

Eldar Mehmedović na radaru Sarajeva · Saznajemo

Esmer Oštraković

Ekipa Slobode iz Tuzle jučer je napustila Premijer ligu BiH i naredne sezone igrat će u nižem rangu, tačnije u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Veliko je pitanje da li će neko od igrača i naredne sezone ostati u Slobodi posebno zbog toga što u upravi nisu zadovoljni igrama nekih igrača.

Ipak, jedan od najboljih pojedinaca u ovoj sezoni u ekipi Slobode bio je mladi Eldar Mehmedović koji neće ostati u Tuzli.

Naime, kako neslužbeno saznajemo, Mehmedović će svoju karijeru nastaviti u Sarajevu i velika je želja Mirze Varešanovića.

Naime, mladi fudbaler Slobode je ove sezone pružao sjajne partije, a sve to su prepoznali u Sarajevu te ga žele u svojim redovima.

Ipak, to nije jedina ponuda koju Mehmedović ima na svom stolu, jer ima i neke ponude da ide van granica naše zemlje, ali nezvanično je najbliže odlasku na Koševo.

Ove sezone Mehmedović je upisao 28 nastupa za Slobodu, te je postigao pet golova, a neki su bili zaista fenomenalni.

Važno je dodati i to da je Mehmedović veoma mlad fudbaler i da ima 20 godina, a može igrati na pozicijama prednjeg veznog i desnog krila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako ima samo 20 godina Mehmedović je već u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao 50 utakmica i jasno je da je vrijeme za iskorak u karijeri.

Sigurno je da bi odlazak u Sarajevo bio upravo to za njega, a na Koševu smatraju da bi upravo on mogao biti pun pogodak za narednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.