Šećerbegović govorio o prijedlogu Azmira Husića pa poslao poruku Fukarama

Predsjednik Slobode za SportSport.ba

Šećerbegović govorio o prijedlogu Azmira Husića pa poslao poruku Fukarama

E. Oštraković

Tuzlanska Sloboda jučer je poražena na domaćem terenu od Željezničara sa 2:1, a to je značilo da tim iz Tuzle naredne sezone neće igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Tako će Tuzlaci naredne sezone nastupati u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, što je naravno veliko razočarenje za sve navijače ovog kluba.

Nekoliko sati nakon jučerašnje utakmice predsjednik Slobode, Elmir Šećerbegović, odlučio je da potpiše raskide ugovora sa svim stručnim osobljem, kompletnim sportskim sektorom, generalnim direktorom, tehničkim sektorom i većim dijelom radne zajednice koja je svojim radom, odnosno neradom, kako on kaže aktivno doprinosila ovakvom stanju.

Dan nakon ispadanja iz Premijer lige, te nakon što su se glave malo ohladile kontaktirali smo gospodina Šećerbegovića.

Naravno prvo i neizostavno pitanje za Šećerbegovića jeste prijedlog Azmira Husića o fuziji Slobode i Tuzla Cityja.

"Stvarno nemam komentar na to. Mislim da tu nema ni pravne osnove, ali naravno o tome mora da odlučuje UO Slobode koji prvo treba da razgovara o tom prijedlogu", rekao je Šećerbegović.

Oglasi

Teško je govoriti o nekim planovima obzirom na sve što se desilo, ali Šećerbegović tvrdi da uprkos svemu Sloboda ima plan.

"Plan je da ko god bude bio na čelu, Sloboda mora da se ekspresno vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Zaslužuje Sloboda najviši rang. Nije ovo floskula, jer nismo imali obrise da ispadnemo u bilo kakvoj drugoj stvari osim terena. Ja sam već rekao, preuzimam odgovornost za sve. Pripremamo osnove da se što ranije krene sa radom za narednu sezonu. Vjerujte mi, cijeli dan smo tu na stadionu, radimo, niko nije digao ruke od Slobode", kaže predsjednik Slobode.

Navijači su jako ljuti zbog ispadanja Slobode u niži rang, a Šećerbegović kaže da ih razumije.

"S pravom su oni ljuti. Vjerujte mi, navijači imaju svo pravo i moraju biti ljuti. Hvala im na svemu, jer bili su tu i kad treba i kad ne treba. Danas ili eventualno sutra ćemo imati smjernice kako i šta dalje. Prvo moramo formirati upravni odbor, a zatim krećemo sa radom da Slobodu vratimo u Premijer ligu BiH. Imao kvalitet, imamo znanje, a isto tako imamo i finansije da Slobodu vratio gdje joj je mjesto", završio je Šećerbegović.

Podsjetimo, prijedlog o fuziji Slobode i Tuzla Cityja dao je počasni predsjednik FK Tuzla City, Azir Husić koji smatrda da bi to bilo dobro za oba kluba, ali i za sam grad.

Oglasi

“To bi bila prava stvar. Koliko ko ima osjećaja, ostaje da se vidi. To bi raskomotilo probleme Slobode. Sloboda ima teret tih dugovanja, Uprave to nose zadnjih sedam – osam godina, a najmanje su sudjelovali u tim dugovanjima. Ta dugovanja stvorena su radi neodgovornosti ljudi odmah poslije rata. To je teret svim Upravama, ko god da dođe.

Mislim da je ovo pravo rješenje, nadam se da će biti sluha. Imao sam problema sa ljudima iz Tuzle City da pristanu na ovako nešto, ali imam jednu vrstu utjecaja i poštovanja od tih ljudi. Svjesni su da će nešto malo izgubiti, ali da će u konačnici grad dobiti kolektiv koji će trajati“.

Ukoliko bi do fuzije došlo Husić bi zahtijevao samo jednu stvar.

“Ništa specijalno se neće izgubiti. Prvi trofej kada dođe svi će zaboraviti na sve. Nemam ništa protiv ni da boje ostanu iste, jedino što FK Tuzla City zahtjeva jeste da umjesto lopte na grbu Slobode bude cvijet Srebrenice. U tom slučaju sva priča je završena“, rekao je Husić na kraju razgovora za SportSport.ba.

Napomenimo i to da su ekspresan odgovor Husiću dali i navijači Slobode, popularne Fukare.

"Šta je par proljeća naspram jednog stoljeća ?! Nikad fuzija!!! I da budeš liga peta, ti si nama centar svijeta !!!

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Lopovi odlazite iz SVETINJE !!!!", jasna je poruka Fukara nakon prijedloga Azmira Husića.

Svakako da je pred Tuzlacima jako težak period, te ostaje da vidimo kako će se stvari odvijati u narednom periodu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Zauvijek ostali u drugoj ligi , i vi i cernobilci Amin
1 10
realista1982
Ovog nemozes ni hirurški odstranit iz kluba ...!
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti